Connect with us

technokrata

Számítógép kartonpapírból

Smart home

Számítógép kartonpapírból

Diplomamunkának indult, valódi termékké vált.

Brenden Macaluso, a Houstoni Egyetem PHD diákjának diplomamunkája véglegesen egyszerű ötletre alapul: kartonpapír alapanyagú számítógépház létrehozását tűzte ki célul. Az elképzelés végül olyan jól bevált, hogy Macaluso és az oktatási intézmény összefogásával egy új startup jöhetett létre, amely a főbb PC-gyártó cégek érdeklődését hivatott felkelteni. A vállalkozás először a számítógépükre hobbiként tekintőket és a környezet mellett elkötelezetteket szeretné elérni.

A ház anyagához bordás kartonpapírt használnak, amivel jobb légkeringési adatok érhetők el a dobozban, így csökkenthető a belső temperatúra. Természetesen aktív hűtés (ventilátor) gondoskodik a levegő hőmérsékletének alacsonyan tartásáról; a megfelelő méret alkalmazásának köszönhetően pedig az alaplap és a tápegység elég távolra kerülhetett egymástól. Ez tovább csökkenti a felmelegedés mértékét.

Nemcsak hőtani szempontokból lehet jó választás a kartonpapírból készült ház, hanem a környezetvédelem tekintetében is előnyösebb lehet, mint a mai, fémalapú megoldások. A Recompute névre keresztelt design minimalizálja az összeállításhoz szükséges elemek számát, melyeket aztán – a termék életciklusának végén – viszonylag könnyen külön lehet választani a számítógép többi részétől, újrafeldolgozásra. Ez pedig nagyon fontos egy olyan országban, ahol – az Amerikai Környezetvédelmi Ügynökség becslése szerint – a számítógépek 80 százaléka egyszerűen a kukában végzi.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle