Connect with us

technokrata

Intel: Core i7, Xeon 3400 és az első Core i5 processzor

Smart home

Intel: Core i7, Xeon 3400 és az első Core i5 processzor

Az Intel számos nagyteljesítményű asztali és szerverprocesszort mutatott be, melyek a számítógépes integráció következő fokát képviselik.

Az új Intel Core i5 processzorcsalád, két új Intel Core i7 processzor és az Intel Xeon 3400 sorozatú processzorok az Intel legfrissebb, Nehalem mikroarchitektúráját hozzák el a középkategóriás asztali PC- és a belépőkategóriás szerverpiac számára.

Új Intel Core processzorok egyéni felhasználók számára
A korábban Lynnfield kódnéven ismert chipek az Intel díjnyertes Nehalem mikroarchitektúrájára építenek, és olyan fogyasztóknak készültek, akiknek kimagasló teljesítményre van szükségük digitális média- és professzionális célú alkalmazások, játékok vagy más erőforrásigényes szoftverek számára. Ezek a processzorok, az új Intel P55 Express chipsettel egyetemben, mától hozzáférhetőek.

Az összes processzor ólom- és halogénmentes, és rendelkezik a Turbo Boost Technológiával, mely kizárólag az Intel processzoroknál elérhető. A felsőkategóriás Core i7 processzorok az Intel Hyper-Threadinget is támogatják. A felhasználók számára ezek a képességek okos módon nyújtanak nagy teljesítményt, ha arra szükség van, és optimális energiahatékonyságot, mikor a számítógép kevéssé terhelt.

Még kisebb számítógépek!
Az új chipset a legforradalmibb változást hozza el a PCI bus a 90-es évek eleji megalkotása óta, és előkészíti a terepet az Intel közelgő 2010-es platformjának. Az Intel P55 Express chipset világszerte alapértelmezett építőeleme lesz az alaplapoknak, teljesítmény és skálázhatóság új szintjét biztosítva a bolti vásárlóktól kezdve a technikailag hozzáértő, csináld-magad típusú felhasználókig.

Az új Core i7 és i5 processzorok az első Intel processzorok, melyek egyaránt integrálnak egy 16-sávos PCI Express 2 grafikus csatolót és kétcsatornás memóriavezérlőt, lehetővé téve, hogy az összes I/O- és menedzsmentfunkciót egyetlen chip, az Intel P55 Express lássa el. A korábbi Intel chipsetek két különálló chipet, vagyis szilíciumszeletet igényeltek. Az új Direct Media Interface (DMI) köti össze a processzort a P55 chippel. A P55 nyolc darab PCI Express 2.0 x1 csatlakozással rendelkezhet a rugalmas eszköztámogatás érdekében. Dupla grafikus kártyát 2×8-as konfigurációban támogat a rendszer. A chipset továbbá 6 darab SATA 3 Gb/s portot támogat az Intel Matrix Storage Technológiával egyetemben, mely RAID 0/1/5/10 szinteket támogat. A P55 integrált USB 2.0 hubjával 14 USB 2.0 csatlakozó támogatott, ahogyan jelen van az Intel High Definition Audio is a kiváló hangzásért. Az új processzorok az elsők, melyeket már az új Land Grid Array (LGA) 1156 tokozási és foglalat technológia támogat.

Jobb belépő szintű szerverek
A non-stop működést igénylő kis cégeknek és oktatási intézményeknek az Intel új processzoraival és Intel 3400 és 3420 chipkészleteivel most több okuk van, mint valaha, hogy egy feladatra szabott szervert vásároljanak. Ezek az új termékek fokozzák a kisvállalatok termelékenységét a levelezés, állományok, nyomtatás és a dinamikus webes feladatok hatékonyabb kiszolgálásával. Javítják az oktatást is, lehetővé téve az osztályok megbízható csoportmunkáját, és az iskolai adminisztrációt is hatékonyabbá teszik. A Xeon 3400 processzorok magasabb megbízhatóságot kínálnak az asztali rendszereknél olyan megkülönböztető képességek révén, mint az ECC memória és RAID.

Ezeket a processzorokat úgy tervezték, hogy segítsék a kis cégek növekedését azáltal, hogy 64 százalékkal több értékesítési tranzakciót és 56 százalékkal gyorsabb válaszidőt tesznek lehetővé. Ezt a javulást az Intel Nehalem mikroarchitektúrája és a négyszeres (32 GB) memóriakapacitás eredményezi. Az Intel Turbo Boost Technológia és az Intel Hyper-Threading segítségével a szerverek automatikusan az üzleti igényekhez igazítják a teljesítményüket. A ma elindított processzorok közt van az Intel Xeon L3426, egy alacsony fogyasztású változat, mely az előző generációs Intel Xeon X3380-nál akár 188 százalékos javulást hoz forintban számolt energiahatékonyságban, és teret enged a szűkös helyekre és korlátozott hűtési körülményekre tervezett innovatív szerverformátumoknak.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle