Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csúcstechnológia a betegek szolgálatában

Smart home

Csúcstechnológia a betegek szolgálatában

Hallásvizsgáló és -analizáló készüléket ajándékozott a Siemens Audiológiai Technika Kft. a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház fül-orr-gégészet audiológiai állomásának. Az ultramodern berendezést június első hetében adták át az intézménynek.

Hallástechnikai készüléket adományozott a Siemens a kaposvári kórháznak. Az adományozás tárgya egy speciális, önálló egységként is használható audiométer készülék, amely teljesíti egy felső kategóriás kétcsatornás klinikai berendezés követelményeit.

Az audiométer a hagyományos vizsgálatokon kívül elvégzi a speciális rutinteszteket is (pl. SISI, Fowler, Stenger). A beszédaudiometriára is használható berendezés CD-lejátszóval és számítógépes CD-ROM-mal egyaránt kompatibilis bemeneti és kimenő csatlakozásai révén billentyűzettel vagy számítógépes egérrel is kezelhető. Kihangosítására minden hagyományos hangfal képes, de normál TDH 39-es fejhallgatóval és Sennheiser HDA 200-as fejhallgatóval is működik. A berendezés a pontos diagnózis felállítása mellett a szakemberek munkavégzését is megkönnyíti: a legkorszerűbb technológiának köszönhetően az adatbázis-kezelés széles körű lehetőségét biztosítja. Az integrált adatbázis előnyei közé tartozik többek között, hogy nem csupán a hallásvizsgálat eredményei rögzíthetőek, de a páciens egyéb orvosi leletei, korábbi kórképei is nyilvántarthatóak, visszakereshetőek. Mindez nagyban hozzájárul a vizsgálatok hatékonyságához, a vizsgálati eredmények rugalmas kezeléséhez.

A csúcstechnológiát alkalmazó készülék kitűnő helyre került, ugyanis a Kaposi Mór Oktató Kórház a Dél-Dunántúl régió legnagyobb ágyszámú intézménye, amelynek fül-orr-gégészetén működik Magyarország egyik legjobban felszerelt audiológiai állomása. Az intézmény kiváló szakembergárdával rendelkezik, így a moduláris Unity 2-t a legjobb specialisták használják majd. Az audiológiai állomás legfontosabb feladatai közé tartozik a születéstől az öregkorig terjedő teljes körű hallásvizsgálat elvégzése, valamint azon betegek kiszűrése, akik akut vagy krónikus halláscsökkenésben szenvednek. Az intézmény modern audiológiai állomása a lehető legkorábbi segítségnyújtást képes biztosítani: a megfelelő időben elkezdett kezelésekkel hozzájárul a további halláscsökkenés megelőzéséhez, illetve azokat a pácienseket, akiknél a folyamat már nem visszafordítható, hallókészülékekkel látja el.

Az adományozást követően a készüléket azonnal üzembe helyezték, és a berendezést kezelő kórházi dolgozók szakszerű betanítása is megtörtént. Dr. Rózsa László, az intézmény fül-orr-gégészetének vezető főorvosa köszönetét fejezte ki, és kiemelte, hogy a kórház vezetése és dolgozói is mind elkötelezettek aziránt, hogy a hozzájuk forduló betegek a lehető legkorszerűbb technikával, az elérhető legmagasabb színvonalú ellátást kapják.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés