Connect with us

technokrata

Csúcstechnológia a betegek szolgálatában

Smart home

Csúcstechnológia a betegek szolgálatában

Hallásvizsgáló és -analizáló készüléket ajándékozott a Siemens Audiológiai Technika Kft. a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház fül-orr-gégészet audiológiai állomásának. Az ultramodern berendezést június első hetében adták át az intézménynek.

Hallástechnikai készüléket adományozott a Siemens a kaposvári kórháznak. Az adományozás tárgya egy speciális, önálló egységként is használható audiométer készülék, amely teljesíti egy felső kategóriás kétcsatornás klinikai berendezés követelményeit.

Az audiométer a hagyományos vizsgálatokon kívül elvégzi a speciális rutinteszteket is (pl. SISI, Fowler, Stenger). A beszédaudiometriára is használható berendezés CD-lejátszóval és számítógépes CD-ROM-mal egyaránt kompatibilis bemeneti és kimenő csatlakozásai révén billentyűzettel vagy számítógépes egérrel is kezelhető. Kihangosítására minden hagyományos hangfal képes, de normál TDH 39-es fejhallgatóval és Sennheiser HDA 200-as fejhallgatóval is működik. A berendezés a pontos diagnózis felállítása mellett a szakemberek munkavégzését is megkönnyíti: a legkorszerűbb technológiának köszönhetően az adatbázis-kezelés széles körű lehetőségét biztosítja. Az integrált adatbázis előnyei közé tartozik többek között, hogy nem csupán a hallásvizsgálat eredményei rögzíthetőek, de a páciens egyéb orvosi leletei, korábbi kórképei is nyilvántarthatóak, visszakereshetőek. Mindez nagyban hozzájárul a vizsgálatok hatékonyságához, a vizsgálati eredmények rugalmas kezeléséhez.

A csúcstechnológiát alkalmazó készülék kitűnő helyre került, ugyanis a Kaposi Mór Oktató Kórház a Dél-Dunántúl régió legnagyobb ágyszámú intézménye, amelynek fül-orr-gégészetén működik Magyarország egyik legjobban felszerelt audiológiai állomása. Az intézmény kiváló szakembergárdával rendelkezik, így a moduláris Unity 2-t a legjobb specialisták használják majd. Az audiológiai állomás legfontosabb feladatai közé tartozik a születéstől az öregkorig terjedő teljes körű hallásvizsgálat elvégzése, valamint azon betegek kiszűrése, akik akut vagy krónikus halláscsökkenésben szenvednek. Az intézmény modern audiológiai állomása a lehető legkorábbi segítségnyújtást képes biztosítani: a megfelelő időben elkezdett kezelésekkel hozzájárul a további halláscsökkenés megelőzéséhez, illetve azokat a pácienseket, akiknél a folyamat már nem visszafordítható, hallókészülékekkel látja el.

Az adományozást követően a készüléket azonnal üzembe helyezték, és a berendezést kezelő kórházi dolgozók szakszerű betanítása is megtörtént. Dr. Rózsa László, az intézmény fül-orr-gégészetének vezető főorvosa köszönetét fejezte ki, és kiemelte, hogy a kórház vezetése és dolgozói is mind elkötelezettek aziránt, hogy a hozzájuk forduló betegek a lehető legkorszerűbb technikával, az elérhető legmagasabb színvonalú ellátást kapják.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle