Connect with us

technokrata

A Panasonic legújabb Mikro 4/3-os cserélhető objektíves fényképezőgépe

Smart home

A Panasonic legújabb Mikro 4/3-os cserélhető objektíves fényképezőgépe

HD videofelvételre is képes a DMC-GF1, és ultrahanggal portalanítja magát.

A Panasonic új taggal bővítette cserélhető objektíves digitális Lumix G Micro System fényképezőgép-családját. A szögletes, minimalista stílusú DMC-GF1 a Mikro 4/3-os család harmadik tagja. A GF1 leszámol a cserélhető objektíves fényképezőgépekben eddig megtalálható pentaprizmákkal. A tükör nélküli szerkezet lehetővé tette a Panasonic számára a gép méretének és tömegének drámai csökkentését. A lehető legkisebb vastagság elérése érdekében 35%-al csökkentették a DMC-GF1 térfogatát és 26%-al a tömegét, így ez lett a G sorozat legkompaktabb modellje, amely ráadásul nagy, 3,0”-os, 460 000 képpont felbontású, intelligens, széles látószögben látható LCD-vel dicsekedhet.

A folyadékkristályos kijelző finom, automatikus háttérvilágítás-szabályozást kínál, így beltéren és kültéren egyaránt jól látható. Az opcionális Állandó Élőképes kereső (DMW-LVF1) teljes élőkép funkciót nyújt a csatlakoztatott objektív típusától függetlenül.

A 4/3-os típusú 12,1 megapixeles Live MOS érzékelő is része a DMC-GF1-nek. Az adatokat egyszerre 4 csatornán olvassa be a gép, így az élőkép használata során másodpercenként 60 képkocka jeleníthető meg. Megújult a képfeldolgozó processzor, a Venus Engine HD, amely képes elválasztani a fényességi zajt a színzajtól, és mindkettő esetében a legmegfelelőbb zajcsökkentő mechanizmust alkalmazza, így még a magas érzékenységen készített képek is tiszták és szépek maradnak. Szintén a feldolgozó algoritmusnak köszönhetően a leghalványabb színárnyalatbeli különbségeket is valósághűen adja vissza a gép. A nagy mennyiségű képadatokat tartalmazó jeleket a Live MOS másodpercenkénti 60 képes sebességgel küldi az ’Állandó Élőképes keresőre’, tiszta, vibrációmentes képet eredményezve ezzel. A Venus Engine HD funkciók széles választékával rendelkezik, beleértve a HDMI kimenetet is.

A Lumix modellekben elterjedt iA, azaz intelligens automatikus módon kívül Élőkép üzemmódban olyan funkciókkal is ellátták a gépet, mint a fénymérő, valamint a rekesz- és zársebesség előnézet. Több kiegészítő, köztük az Állandó Élőképes kereső, amely teljes idejű élőképet nyújt, teszi kellemesebbé a fotózást.

Állóképek mellett videofelvételek készítésére is alkalmas, AVCHD Lite, valamint Motion JPEG formátumban. Fényképezéskor és videók készítése közben is használhatók a „Saját szín” mód beépített kreatív szűrői, valamint a „Film” üzemmód különleges textúrái. Másik érdekessége, hogy igen hatékony pormentesítő rendszerrel rendelkeznek. Ha por vagy más idegen anyag kerül a kamera belsejébe objektívcsere közben, az ráragadhat a képérzékelőre és zavaró elemként jelenhet meg a fényképeken. A GF1 pormentesítő rendszerében a Live MOS érzékelő elé helyezett ultrahangos elven működő ’Szuperszónikus hullámos szűrő’ küszöböli ki ennek lehetőségét. A másodpercenkénti ötvenezer rezgés segítségével a szűrő hatékonyan pergeti le a koszt és más részecskéket.

A GF1 hazánkban fekete színben, két kitben érhető el. A DMC-GF1 + LUMIX G 20mm / F1.7 ASPH ajánlott kiskereskedelmi ára 249 990 Ft; a DMC-GF1 + LUMIX G VARIO 14-45mm / F3.5-5.6 ASPH. / MEGA O.I.S. kit pedig 219 990 Ft-ba kerül.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle