Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Panasonic legújabb Mikro 4/3-os cserélhető objektíves fényképezőgépe

Smart home

A Panasonic legújabb Mikro 4/3-os cserélhető objektíves fényképezőgépe

HD videofelvételre is képes a DMC-GF1, és ultrahanggal portalanítja magát.

A Panasonic új taggal bővítette cserélhető objektíves digitális Lumix G Micro System fényképezőgép-családját. A szögletes, minimalista stílusú DMC-GF1 a Mikro 4/3-os család harmadik tagja. A GF1 leszámol a cserélhető objektíves fényképezőgépekben eddig megtalálható pentaprizmákkal. A tükör nélküli szerkezet lehetővé tette a Panasonic számára a gép méretének és tömegének drámai csökkentését. A lehető legkisebb vastagság elérése érdekében 35%-al csökkentették a DMC-GF1 térfogatát és 26%-al a tömegét, így ez lett a G sorozat legkompaktabb modellje, amely ráadásul nagy, 3,0”-os, 460 000 képpont felbontású, intelligens, széles látószögben látható LCD-vel dicsekedhet.

A folyadékkristályos kijelző finom, automatikus háttérvilágítás-szabályozást kínál, így beltéren és kültéren egyaránt jól látható. Az opcionális Állandó Élőképes kereső (DMW-LVF1) teljes élőkép funkciót nyújt a csatlakoztatott objektív típusától függetlenül.

A 4/3-os típusú 12,1 megapixeles Live MOS érzékelő is része a DMC-GF1-nek. Az adatokat egyszerre 4 csatornán olvassa be a gép, így az élőkép használata során másodpercenként 60 képkocka jeleníthető meg. Megújult a képfeldolgozó processzor, a Venus Engine HD, amely képes elválasztani a fényességi zajt a színzajtól, és mindkettő esetében a legmegfelelőbb zajcsökkentő mechanizmust alkalmazza, így még a magas érzékenységen készített képek is tiszták és szépek maradnak. Szintén a feldolgozó algoritmusnak köszönhetően a leghalványabb színárnyalatbeli különbségeket is valósághűen adja vissza a gép. A nagy mennyiségű képadatokat tartalmazó jeleket a Live MOS másodpercenkénti 60 képes sebességgel küldi az ’Állandó Élőképes keresőre’, tiszta, vibrációmentes képet eredményezve ezzel. A Venus Engine HD funkciók széles választékával rendelkezik, beleértve a HDMI kimenetet is.

A Lumix modellekben elterjedt iA, azaz intelligens automatikus módon kívül Élőkép üzemmódban olyan funkciókkal is ellátták a gépet, mint a fénymérő, valamint a rekesz- és zársebesség előnézet. Több kiegészítő, köztük az Állandó Élőképes kereső, amely teljes idejű élőképet nyújt, teszi kellemesebbé a fotózást.

Állóképek mellett videofelvételek készítésére is alkalmas, AVCHD Lite, valamint Motion JPEG formátumban. Fényképezéskor és videók készítése közben is használhatók a „Saját szín” mód beépített kreatív szűrői, valamint a „Film” üzemmód különleges textúrái. Másik érdekessége, hogy igen hatékony pormentesítő rendszerrel rendelkeznek. Ha por vagy más idegen anyag kerül a kamera belsejébe objektívcsere közben, az ráragadhat a képérzékelőre és zavaró elemként jelenhet meg a fényképeken. A GF1 pormentesítő rendszerében a Live MOS érzékelő elé helyezett ultrahangos elven működő ’Szuperszónikus hullámos szűrő’ küszöböli ki ennek lehetőségét. A másodpercenkénti ötvenezer rezgés segítségével a szűrő hatékonyan pergeti le a koszt és más részecskéket.

A GF1 hazánkban fekete színben, két kitben érhető el. A DMC-GF1 + LUMIX G 20mm / F1.7 ASPH ajánlott kiskereskedelmi ára 249 990 Ft; a DMC-GF1 + LUMIX G VARIO 14-45mm / F3.5-5.6 ASPH. / MEGA O.I.S. kit pedig 219 990 Ft-ba kerül.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés