Connect with us

technokrata

A Toshiba első Blu-ray lejátszója

Smart home

A Toshiba első Blu-ray lejátszója

A HD DVD-t megalkotó és legfőbb támogatójának bizonyuló japán vállalat rivális szabványra alapuló kéklézeres eszközei hamarosan debütálnak a piacokon.

Tegnap jelentette be első Blu-ray lemezeket lejátszó eszközeit a Toshiba. A nem túl fantáziadúsan BDX2000 névre keresztelt masina novemberben jelenik meg az amerikai piacon, és 250 dolláros árával az alapvető kéklézeres lejátszókat vásárolni tervező réteget célozza meg. Nem meglepő módon a készülék nem támogatja a tavaly év elején csúfosan elbukott HD DVD szabványt.

A BDX2000-es támogatni fogja az AVCHD lejátszást, a BonuView (kép a képben) megjelenítést, a BD-Live szolgáltatást, és rendelkezik SD kártya befogadó hellyel (habár beépített memóriája nincs). Támogatja a fejlett audioformátumokat (Dolby True HD és DTS HD MA), felszerelik Ethernet porttal, Regza-Linkkel (HDMI-CEC), hogy csak néhány részletet említsünk. Integrált Wi-Fi azonban nem lesz benne, és nem fogja tartalmazni a SpursEngine processzort sem, ami a DVD-k felskálázásával képes a kisebb felbontású filmek vizuális hatását javítani.

Az asztali lejátszó mellett a Toshiba az év vége előtt megjelenik a piacon olyan noteszgépekkel is, amelyek szintén Blu-ray drive-val lesznek felszerelve. Elsőként a Satellite P500-as kap majd kéklézeres meghajtót. A modell 18,4 colos, 1920×1080 pixeles felbontású kijelzővel, Core 2 Duo processzorral, 4 GB RAM-mal és egy 500 GB-os merevlemezzel lesz ellátva. Ha minden a tervek szerint alakul, még az ősz során debütálhat a bekékült P500-as.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák