Connect with us

Hirdetés

technokrata

Minden korábbinál nagyobb OLED tévék

Smart home

Minden korábbinál nagyobb OLED tévék

Valamint: hálózatra csatlakozó Blu-ray lejátszók, szupervékony LED-es televíziók, vadonatúj mobiltelefonok. Nemsokára nyit a berlini IFA kiállítás.

A világ legnagyobb, szórakoztatóelektronikai show-jai között tartják számon a német fővárosban már 1926 óta (majdnem) minden évben megrendezésre kerülő kiállítást. A Las Vegas-i CES-szel vetekedő esemény méreteire jellemző, hogy tavaly 120 ezer négyzetméternyi kiállító-területen több mint 215 ezer látogató volt kíváncsi a több mint 1200 bemutató vállalat termékeire. Ezzel szemben az idei Consumer Electronic Show-t ugyan nagyobb területen tartották (160 ezer négyzetméter), és több mint kétszer annyi, 2700 kiállító várta a látogatókat; ám ez utóbbiakból „csak” 110 ezer tette tiszteletét az amerikai rendezvényen.

Az Internationale Funkausstellung szavak rövidítéséből származó IFA kiállításon valószínűleg a CES-en látott érdekességek zöme megjelenik, és az azóta eltelt idő alatt kiforrottabbá vált termékek végleges arculattal debütálhatnak. Emellett még olyan figyelemre méltó fejlesztések is bemutatkozhatnak, mint a hálózatra csatlakozó Blu-ray lejátszók, a szupervékony LED-es tévék, sőt, nem kizárt, hogy egy nagyobb OLED televízió is debütálni fog. Ez utóbbiról tudni érdemes, hogy a szerves diódákat alkalmazó megjelenítőeszköz gyártása néhány colos méret felett nagyon megdrágul, ezért – habár a technológia már évek óta ismert – nagyobb, 20 col feletti méretű televíziókat még senki sem készített.

OLED-ek a tavalyi IFA kiállításon

A fentiek mellett nem kizárt, hogy az IFA-ra időzíti a japán Toshiba is saját Blu-ray termékeinek debütálását, vagy legalábbis azok szélesebb körű bejelentését.

Nyilvánosan péntektől lehet megtekinteni a kínálatot, de az újságírói konferenciák már szerda estétől elkezdődnek. Minden nagy durranásról be fogunk számolni.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés