Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rádióvezérlésű terepjáróval vadásznak a vadállatokra

Smart home

Rádióvezérlésű terepjáróval vadásznak a vadállatokra

Az Autodesk Inventor szoftverrel tervezett rádióvezérlésű terepjáró a legextrémebb terepviszonyok között is boldogul.

Az Autodesk Digitális Prototípus alkalmazásával készülhetett el a híres természettudományi magazin távirányítású RC terepjárója, amellyel lehetőség nyílik a vadon élő állatok észrevétlen megfigyelésére. A tervező R-Design Studio Kft. egyetlen digitális modellben fejleszthette a terveket a koncepció alkotástól egészen a gyártásig. A Digitális Prototípus technológiájával a mérnökök még a megépítés előtt bemutathatták az élethű modellt a megrendelőnek, aki így már a kreatív tervezési folyamat során megtapasztalhatta a kis autó működését, a tervezői munka jövőbeli eredményét.

Az Autodesk Inventor átfogó és rugalmas szoftverkészletet biztosít a 3D gépészeti tervezéshez és szimulációhoz. A részletes látványtervezési, pontos elemzési és a precíz szimulációs folyamatok minőségi termékek gyorsabb megtervezését és felépítését eredményezik. A komplett terméktervezés előnyeit élvezhették az R-Design Studio mérnökei is a robusztus kialakítású, de mégis könnyű alumínium vázú, teljes mértékben hordozható R/C terepjáró megalkotásakor. A folyamatos funkció vizsgálat lehetőséget biztosított arra, hogy precíz manőverezési képességű, 4 kerék meghajtású digitális kormányszervót fejlesszenek ki, így a terepjáró rendkívüli fordulékonyságának köszönhetően extrém terepviszonyok között is megállja a helyét.

„Egy olyan mini terepjárót kellett gyártanunk, amely távirányítással bárhova beviszi a rászerelt kamera felszerelést a legnagyobb csendben, és így közvetlen közeli képeket készít a vadon élő állatokról még az olyan nehezen elérhető helyeken is, mint például egy odú vagy egy szűk járat. Éppen ezért, a megfelelő manőverezési képességek kifejlesztése jelentette az egyik legnagyobb kihívást a tervezés során. Úgy kellett kidolgozni a mini terepjáró kormányszervóját, hogy különösebb nehézségek nélkül áthaladjon a legkülönfélébb akadályokon, mint például sziklákon, vízátfolyásokon. Az Inventor szoftver és a Digitális Prototípus-készítés határtalan lehetőségeivel, a fizikai szempontok átláthatóságával, sokkal egyszerűbben oldottuk meg ezeket a kihívásokat” – mondta Szász András, az R-Design Studio Kft. ügyvezető-igazgatója.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés