Connect with us

technokrata

Rádióvezérlésű terepjáróval vadásznak a vadállatokra

Smart home

Rádióvezérlésű terepjáróval vadásznak a vadállatokra

Az Autodesk Inventor szoftverrel tervezett rádióvezérlésű terepjáró a legextrémebb terepviszonyok között is boldogul.

Az Autodesk Digitális Prototípus alkalmazásával készülhetett el a híres természettudományi magazin távirányítású RC terepjárója, amellyel lehetőség nyílik a vadon élő állatok észrevétlen megfigyelésére. A tervező R-Design Studio Kft. egyetlen digitális modellben fejleszthette a terveket a koncepció alkotástól egészen a gyártásig. A Digitális Prototípus technológiájával a mérnökök még a megépítés előtt bemutathatták az élethű modellt a megrendelőnek, aki így már a kreatív tervezési folyamat során megtapasztalhatta a kis autó működését, a tervezői munka jövőbeli eredményét.

Az Autodesk Inventor átfogó és rugalmas szoftverkészletet biztosít a 3D gépészeti tervezéshez és szimulációhoz. A részletes látványtervezési, pontos elemzési és a precíz szimulációs folyamatok minőségi termékek gyorsabb megtervezését és felépítését eredményezik. A komplett terméktervezés előnyeit élvezhették az R-Design Studio mérnökei is a robusztus kialakítású, de mégis könnyű alumínium vázú, teljes mértékben hordozható R/C terepjáró megalkotásakor. A folyamatos funkció vizsgálat lehetőséget biztosított arra, hogy precíz manőverezési képességű, 4 kerék meghajtású digitális kormányszervót fejlesszenek ki, így a terepjáró rendkívüli fordulékonyságának köszönhetően extrém terepviszonyok között is megállja a helyét.

„Egy olyan mini terepjárót kellett gyártanunk, amely távirányítással bárhova beviszi a rászerelt kamera felszerelést a legnagyobb csendben, és így közvetlen közeli képeket készít a vadon élő állatokról még az olyan nehezen elérhető helyeken is, mint például egy odú vagy egy szűk járat. Éppen ezért, a megfelelő manőverezési képességek kifejlesztése jelentette az egyik legnagyobb kihívást a tervezés során. Úgy kellett kidolgozni a mini terepjáró kormányszervóját, hogy különösebb nehézségek nélkül áthaladjon a legkülönfélébb akadályokon, mint például sziklákon, vízátfolyásokon. Az Inventor szoftver és a Digitális Prototípus-készítés határtalan lehetőségeivel, a fizikai szempontok átláthatóságával, sokkal egyszerűbben oldottuk meg ezeket a kihívásokat” – mondta Szász András, az R-Design Studio Kft. ügyvezető-igazgatója.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp