Connect with us

Hirdetés

technokrata

Full HD-s filmnézés notebookon

Smart home

Full HD-s filmnézés notebookon

Kipróbáltuk a Fujitsu nagyfelbontású filmekkel is megbirkózó Amilo Xi3670 noteszgépét.

Mi ötlik az ember szemébe először, a megújult Fujitsu noteszgépeit nézve? A szürke-fekete vagy fehér fekete színvilág, és a futurisztikus, rideg formavezetés? Nos, a vállalat az Amilo Xi 3670-nél szakított ezzel a kialakítással, legalábbis ami a komorságot illeti. Ívelt formák ugyan még mindig nincsenek a kis masinán, viszont a szürke színt a vörös váltotta fel, így egy fokkal barátságosabbá vált a laptop.

A nemrég nálunk járt masina fedőlapja zongoralakk borítást kapott. Nézőpont kérdése, hogy ez jó döntés volt-e: mindenképpen elegáns külsőt kölcsönöz a noteszgépnek, ugyanakkor feltűnően látszanak rajta az ujjlenyomatok. Az ember vagy textilkesztyűben dolgozik vele, vagy gyakran törölgeti mikroszálas kendővel, vagy pedig kénytelen megbarátkozni azzal: ha nem szobadísznek vette, maszatolódni fog. Az viszont biztos, hogy könnyen felismerhetővé teszi a laptopot, és nem csak az oldalpaneleken alkalmazott vörös szín miatt: a fedőlapon öles betűkkel került felírásra az Amilo (és kisebb méretben a Fujitsu) márkanév.

18,4 colos LCD-jének kávájába integráltan található a mára már kötelezőnek mondható mikrofon és webkamera. A BrilliantView folyadékkristályos kijelző nemcsak, hogy szélesképernyős kialakítású, de 1920×1080 pixeles felbontással rendelkezik, így akár full HD-s filmek is torzítás nélkül nézhetők a monitoron.

A cseppálló billentyűzetpanelt – köszönhetően a nagy kijelzőnek – kényelmesre szabhatták a Fujitsu tervezőmérnökei. Ennek révén teljes méretű gombkiosztást kapunk, plusz numerikus billentyűzetet. Asztali számítógépeknél megszokott nagyságú jobboldali Shift és Space gombok teszik komfortossá használatát, bár az összképet némileg rontják a kicsire szabott baloldali Shift és kurzorbillentyűk. A designnak alávetett panelen alig néhány extra gombot találunk: baloldalra a fehér színnel világító bekapcsológomb, középen felülre pedig kék LED-es vezérlés (pl. ventilátor, tartalomlejátszás, hangerő) került. A touchpad láthatóan a jobb kézzel „egerezőkre” lett szabva: középtől picit balra helyezkedik el.

Mivel a csomagolás tartalmazott egy RCA-Jack videokábelt és egy antennakábelt is, nem meglepő, hogy a laptop hátuljában számos, multimédiával kapcsolatos port található. A Firewire mellett helyezkedik el a D-Sub, a HDMI és a TV-antenna csatlakozója is. A tévézés élményét fokozandó baloldalt, a készülékvázba süllyesztve találjuk a távirányítót, amellyel a masinától kicsit távolabbról is kényelmesen, a billentyűzet használata nélkül vezérelhetjük a médialejátszást (hangerőszabályzás, dalok léptetése stb.). Szemből pedig a fülhallgató/mikrofon ki/bemenete csábít a környezetet nem zavaró audioélményre.

Nem szűkölködik az egyéb portok tekintetében sem az Amilo Xi 3670: külső merevlemez gyors adatátvitelű használatát elősegítő eSATA, gigabites LAN csatlakozó, USB portok kerültek rá. Ám ami ennél sokkal fontosabb, hogy a Fujitsu mérnökei nem adtak ki félkész megoldást a kezükből: a készülék optikai meghajtója támogatja a Blu-ray lejátszást. A tálcát kinyitva láthatóvá válik a vörös és a kék lézer diódája is. Így, ha nagyfelbontású videókat akarunk nézni, nem kell feltétlenül bizonytalan forrásból letölteni; az eredeti lemez meghajtóba helyezésével már indulhat is a mobil mozizás.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés