Connect with us

technokrata

Canon PowerShot S90 – a nagy visszatérés

Smart home

Canon PowerShot S90 – a nagy visszatérés

A Canon bejelentette a PowerShot S-sorozat legújabb tagját, az S90-es modellt.

A PowerShot S90 a Canon kettős zajcsökkentési rendszerét, egy 10 megapixeles képérzékelőt és az új Digic 4 képfeldolgozó processzort használja. A felhasználó teljes felbontású fényképeket készíthet – még kevésbé előnyös megvilágítási helyzetekben is – a kettős zajcsökkentési rendszerrel, mely a rendelkezésre álló fényt maximálisan kihasználja a képzaj csökkentése mellett. Ez különösen portréfotózáskor hasznos kevés fényben, valamint tájképek készítésénél, ahol még 3200-as ISO érzékenységgel is készíthető minőségi, nagyfelbontású felvétel. A Digic 4 az i-Contrast funkció továbbfejlesztett változatát tartalmazza: a Canon Intelligens kontraszt-korrekciós technológiáját, mely szélesebb dinamika tartomány alkalmazásával csökkenti a túlexponált területek kialakulásának veszélyét a sötét területek részletgazdagságának megtartása mellett.

A Canon f/2.0 fényerejű objektívet épített a PowerShot S90 fényképezőgépbe, amellyel a Kettős zajcsökkentési rendszer teljes mértékben kihasználható. Az f/2.0 objektív kétszer annyi fényt enged a fényképezőgépbe, mint egy f/2.8 objektív, ezzel rövidebb záridők használhatók az elmosódás csökkentésére, illetve a kisebb mélységélesség elérésére. A fényképezőgép optikai képstabilizátorral is rendelkezik, amely a lencseeltolás módszerét alkalmazva minimalizálja a remegést és az elmosódást. A felhasználónak ezzel akár 4 lépéses előnyt biztosít a kevésbé fejlett fényképezőgépekkel szemben.

A 3 colos LCD-vel (461 ezer pixel) szerelt PowerShot S90 intuitív vezérlőgyűrűjével és az objektívtubus tövénél elhelyezett választókapcsoló balra-jobbra fordításával elvégezhetők a különböző funkciók beállításai. A vezérlőgyűrű akár manuális zoomként is használható 28 mm, 35 mm, 50 mm, 85 mm és 105 mm lépésekben. A valódi sokoldalúság érdekében további beállítások is hozzárendelhetők, például ISO (1/3 Fé lépésekben), záridő, rekesz, élesség és expozíció kompenzáció állítások. A vezérlőgyűrű segítségével a fényképezőgép kezelése sokkal egyszerűbb, hiszen használatával gyorsan lehet választani a menük, funkciók és képek közül. Nosztalgia módban a vezérlőgyűrűvel régies effektus adható hozzá a felvételhez, a halvány fakulástól egészen a szemcsés fekete-fehérig.

A kreatívabb irányítás érdekében a felhasználó választhat a Különleges Téma módok közül (a vezérlőtárcsa SCN állásában), amelyek különböző felvétel-készítési helyzetek alapbeállításait tartalmazzák. Ezek kiválóan használhatók kreatív effektusok hozzáadásához, vagy rossz megvilágítási körülmények közötti fényképezés esetén. Az új Kevés fény módban 2,5 megapixeles, alacsony felbontású képek készíthetők kevés fényben, akár 12800-as ISO érzékenységgel, 2,4 kép/másodperces sebességgel.

A felhasználó egy sor kreatív mód közül választhat, például: Blende-előválasztás AE, Záridő-előválasztás AE, Program AE, Manuális és Egyedi módok. A különböző beállítások kiválasztása és használata könnyebb, mint valaha, a továbbfejlesztett menürendszernek és a legtöbb beállítással működő Súgó és tippek funkciónak köszönhetően. A PowerShot S90 lehetővé teszi a fehéregyensúly-beállítások finomhangolását, és a különböző típusú izzószálas, fluoreszcens és egyéb megvilágítási körülmények kompenzálását.

A gyors és könnyű felvételek készítéséhez az Intelligens Automata mód áll rendelkezésre a Témafelismerő technológiával. Ez kiválasztja a jelenet típusát a 22 gyári beállításból, és optimális értékeket ad az egyes beállításoknak. Kiválóan használható egyszerű felvételkészítéshez a technikai részletek ismerete nélkül. Az Intelligens Automata mód méri az emberek vagy tárgyak mozgását is a képen, és aktiválja a Servo AF/AE funkciót, amellyel az élességet és az expozíciót az adott alanyra rögzíti.

Ezenkívül a PowerShot S90 fényképezőgéppel lehetséges RAW formátumú képeket készíteni, melyek a mellékelt Digital Photo Professional (DPP) szoftver segítségével integrálhatók a felhasználó digitális munkafolyamatába. Könnyű a felvételek megosztása családtagokkal és barátokkal a HDMI csatlakozónak köszönhetően, mellyel a fényképezőgép kompatibilis TV készülékhez csatlakoztatható az opcionális kábel segítségével.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp