Connect with us

technokrata

Vége a megapixel háborúnak? Itt a Canon G11!

Smart home

Vége a megapixel háborúnak? Itt a Canon G11!

A Canon ezúttal 14,7 megapixelről 10 megapixelre lépett vissza, ám a korábbiaknál jobb képminőséget ígér.

A Canon a mai napon Budapesten mutatta be az új PowerShot G11-es digitális kompakt fényképezőgépet, a PowerShot G10 utódját. A PowerShot G11 újdonságai között található a nagyfelbontású, kihajtható LCD és a továbbfejlesztett zajcsökkentési funkció. A Canon új kettős zajcsökkentési rendszere a nagy érzékenységű, 10 megapixeles képérzékelőt és a továbbfejlesztett Digic 4 képfeldolgozó processzort használja a képzaj nagymértékű csökkentésére és a képminőség javítására. A kettős zajcsökkentési rendszer lehetővé teszi a teljes felbontású képek készítését – akár ISO 3200 érzékenységgel – kevés fényben is. Ezzel a korábbinál is könnyebbé vált a kiváló minőségű fényképek készítése gyenge megvilágításban, vagy akár éjszaka. A mozgás okozta elmosódás is jelentősen csökkenthető.

A PowerShot G11 már az új, kihajtható, 2,8 colos PureColor II VA LCD-vel rendelkezik, mely 461 ezer pixellel van felvértezve. A felsőkategóriás Canon objektív tökéletes minőségű képet ad, 5-szörös nagylátószögű (28 milliméter) zoommal és optikai képstabilizátorral rendelkezik. Ezzel lehetségessé válik a kézben tartott fényképezőgéppel a felvételkészítés akár 4 lépéssel hosszabb záridők alkalmazása mellett is, szemben a hagyományos modellek esetén – és ezzel sötétben, vagy kisebb ISO érzékenységgel is kiváló fényképek készíthetők.

A professzionális fotósok és az amatőrök is kihasználhatják a Digic 4 képfeldolgozó technológiájának továbbfejlesztett funkcióit a PowerShot G11 fényképezőgéppel. Az új funkciók egyike az Intelligens kontraszt-korrekciós (i-Contrast) technológia, amely optimalizálja a képek dinamika tartományát, ezzel segít elkerülni a túlexponált részeket, a sötét területek részletgazdagságának megtartása mellett. Az i-Contrast ideálisan használható kevés fényben, ahol a jelenet sötét és világos részei között jelentős az eltérés, például kültéri portréfelvételek esetén. Az új Kevés fénymód használatával alacsony zajszint érhető el kisebb felbontásban, nagyobb ISO tartományban – a beltéri és kevés fényben történő fényképezéshez ideális módban a felhasználó 2,5 megapixeles képeket készíthet akár 12.800-as ISO érzékenységgel és 2,4 kép/másodperces sebességgel.

A PowerShot G11 tartalmaz egy beépített 3-lépéses neutrális (ND) szűrőt, a fehér-egyensúly pedig finomhangolható, így pontosabban visszaadhatók a természetes és mesterséges fény változásai, például a különböző izzólámpás megvilágítások eltérő színtónusai. A fényképezőgépen történő finomhangolások elvégzésével jelentős idő takarítható meg az utómunkák végzésénél, és ezzel több idő fordítható a kreatív munkára.

A Digic 4 rendelkezik az Intelligens Automata móddal is a Témafelismerő technológiával. A PowerShot G11 automatikusan elemzi a jelenetet és összehasonlítja 22 téma típussal, az optimális beállítás alkalmazásához. Ez kiváló lehetőséget biztosít azoknak, akik nem kívánnak a beállításokkal vesződni, csak fókuszálni és exponálni szeretnének. Az Intelligens Automata mód érzékeli az emberek mozgását is a képen, és aktiválja a Szervo AF/AE funkciót, amellyel az élességet és az expozíciót az adott alanyra rögzíti. A felhasználó rendelkezésére áll a Gyors felvétel mód is, amelynél az optikai kereső használható az élességállításra és a kompozícióra az exponálás késésének csökkentése érdekében. A fényképezőgép képes RAW formátumú képek rögzítésére, valamint kompatibilis a Canon Digital Photo Professional (DPP) szoftverével, így a fényképek tökéletesen beilleszthetők a fotós munkafolyamatokba.

A PowerShot G11 fényképezőgéphez a Canon tartozékok széles választéka használható, többek között: Speedlite 270EX, 430EX II és 580EX II vakuk; Macro Twin Lite MT-24EX és Macro Ring Lite MR-14EX vakuk bővített felvétel-készítési opciókkal; ST-E2 Speedlite jeladó, Speedlite rögzítőbilincs és RS-60E3 távkioldó. Víz alatti fényképezéshez a PowerShot G11-hez kiválóan használható a különleges WP-DC34 vízhatlan tok, amely 40 m mélységig biztosítja a fényképezőgép víz alatti védelmét és teljes funkcionalitását. A PowerShot G11 rendelkezik HDMI porttal is, melynek segítségével a felhasználó megoszthatja felvételeit barátaival és családtagjaival egy kompatibilis TV-n vagy képernyőn az opcionális HDMI kábel használatával.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp