Connect with us

technokrata

Teszt: napelemes autós kihangosító

heli-02

egyéb kütyük

Teszt: napelemes autós kihangosító

A Gigatel ezen újdonsága napsugarakkal ˝táplálkozik˝.

Az utólagosan autóba szerelt kihangosítók remek találmányok, azonban hátrányuk, hogy amennyiben nem kapnak fix tápellátást, időről időre bizony fel kell tölteni őket, vagy a szivargyújtóról, vagy a normál elektromos hálózatról. Az alábbiakban szemügyre vehető Helios kihangosító azonban kivételt képez, hiszen akár napenergiával is képes működni.

A rendkívül kompakt (92,5x54x15,5 milliméter) kialakítású és könnyű (69 gramm) készüléket egyszerűen csak be kell csúsztatni az átlátszó műanyagból készült, tapadókorongos kis bölcsőbe, amit aztán egy szempillantás alatt fel lehet cuppantani a szélvédő belsejére. Ily módon a napelem kifele néz, az egyszerű kezelőszervek pedig felénk.

A multipointos, vagyis egyszerre két készülékhez is csatlakoztatható kihangosító maximális akksi töltöttség esetén legfeljebb 13 órás beszélgetési időt, illetve 18 napos készenlétet biztosít, de persze ha kisüt a nap, akkor ezek az értékek tovább nőnek. Az 550 mAh kapacitású integrált akkumulátor napenergiával mintegy 13 óra alatt tölthető fel nulláról száz százalékra, szivargyújtóról pedig körülbelül 3 óra szükségeltetik ugyanehhez a művelethez.

A Bluetooth 2.0 (EDR) kompatibilis termék hangminőségére sem lehet egyetlen rossz szavunk sem, melyben komoly szerepe van többek közt a fejlett zajszűrő és visszhangcsökkentő technológiának. A microUSB csatlakozós készülékhez szivargyújtós töltőt is mellékel a gyártó, az egyszerű kezelhetőségről pedig nagyméretű gombok gondoskodnak:Szólj hozzá!

További egyéb kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák