Connect with us

technokrata

Új profi tele-zoom objektív

Smart home

Új profi tele-zoom objektív

A Nikon bemutatta az AF-S Nikkor 70-200 mm f/2.8G ED VRII objektívet.

A Nikon AF-S Nikkor 70-200 mm f/2.8G ED VRII objektív vadonatúj optikai kialakítása a kategória egyik legjobb képminőségét kínálja, és kiterjesztett rázkódáscsökkentés funkcióval rendelkezik. Robert Cristina, a Nikon professzionális termékekért felelős menedzsere a következőket mondta: ˝Az optikai kialakítást teljesen átterveztük, hogy megfeleljünk a mai képérzékelők igényeinek. Az objektív ezen felül még jobban működik hosszú záridő esetén, és képes a legújabb automatikus élességállítási technológiák kiszolgálására is˝.

Az AF-S Nikkor 70-200 mm f/2.8G ED VRII a legújabb rázkódáscsökkentő (VRII) képstabilizációs technológiával van felszerelve. Ennek használatával a fotós azonos körülmények között akár négy lépésközzel hosszabb záridővel fényképezhet, mint rázkódáscsökkentés nélkül tehetné. Két mód áll rendelkezésre: a Normál mód, mely általános használatra szolgál, valamint az Aktív mód, mely motorkerékpárról vagy repülőgépről való fotózás esetén minimalizálja a rázkódást. Mindkét mód stabilizálja a keresőben látható képet is, ennek révén a fókuszpont meghatározása és a komponálás sokkal kényelmesebb és pontosabb lesz.

Az új objektívet úgy tervezték, hogy kategóriája legjobb képminőségét nyújtsa; a mai FX-formátumú fényképezőgépekkel használva a teljes képterületen kiváló élességet biztosít. A Nikon Nano Crystal tükröződésgátló bevonata, valamint nem kevesebb mint hét ED üvegelem csökkenti a minimálisra a belső tükröződést és a torzulást, így a készített képek színekben gazdagok és nagy kontrasztúak lesznek még mostoha megvilágítási körülmények között is.

Az új objektív három élességállítási módot kínál: A/M, M/A és M. Az új A/M kapcsoló automatikus élességállítási prioritást biztosít még akkor is, ha a felvételkészítés közben az élességállító gyűrűt használja a fotós. Az új optikai kialakítás kisebb méreteket tesz lehetővé, mint a korábbi verzió, ám ez a gyártó szerint nem megy a tartósság rovására. A masszív magnézium vázat alapos szigetelés védi a portól és a nedvességtől.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp