Connect with us

Hirdetés

technokrata

Távgyógyítás

Smart home

Távgyógyítás

A távorvoslási kísérleti programban részt vett betegek több mint 90%-a elégedett az egészségügyi távszolgáltatással.

„Nyilvánvalóvá vált, hogy világszerte igény mutatkozik a lehető legmagasabb színvonalú orvosi ellátás hatékonyabb elérésére. Sajnos ez sok esetben nem oldható meg még több orvos bevonásával. A Cisco HealthPresence olyan innovatív technológia, amely javítja a betegellátás színvonalát, leegyszerűsíti a szakemberek és betegek közötti kommunikációt, valamint kényelmes és hatékony módon gondoskodik az orvos-beteg kapcsolat megteremtéséről.” – nyilatkozta Kaveh Safavi, a Cisco Internet Business Solutions Group csoportja Global Healthcare Practice üzletágának alelnöke.

Az amerikai vállalat nemrég tette közzé a skóciai Aberdeenben valamint a kaliforniai San Joséban folyó Cisco HealthPresence program eredményeit, amelyekből kiderül, hogy a betegek több mint 90%-a elégedett a programban alkalmazott távorvoslási szolgáltatással, és másoknak is ajánlaná azt. De mi is az a Cisco HealthPresence? Olyan betegellátási modell, ahol az orvos és betege különböző – egymástól több száz, vagy akár több ezer kilométerre található – helyszínen tartózkodik. A konzultációra egy valósághű találkozást idéző videokonferencia keretében kerül sor, miközben az orvos – a HealthPresence-hez kapcsolódó távdiagnosztikai eszközök (pl. sztetoszkóp, vérnyomásmérő, pulzoximéter) segítségével – valós idejű információkat, adatokat kap a páciens állapotáról.

A Cisco HealthPresence egységet egy orvosi eszközök kezelésében jártas személy működtetheti, aki az élő, valós idejű kapcsolat révén a központban dolgozó orvos instrukció alapján kezeli a felszerelt műszereket. A szolgáltatás révén az egészségügyi szolgáltatók hatékonyabb módon – és akár országhatárokat átívelően – nyújthatnak szolgáltatásokat a sok esetben szűkös klinikai erőforrások optimális felhasználása révén, olyan betegeknek is, akik a földrajzi távolság miatt ezeket egyébként nem vehetnék igénybe.

Általánosságban elmondható, hogy ez az újfajta betegellátási modell mind a klinikai, mind az adminisztratív személyzet jelentős támogatását élvezi. A vállalat a dolgozók és orvosok pozitív visszajelzéseit követően valamennyi egyesült államokbeli irodájára ki szeretné terjeszteni a Cisco HealthPresence szolgáltatást.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés