Connect with us

Nikon D300s: megérkezett a D300 utódja

Smart home

Nikon D300s: megérkezett a D300 utódja

A Nikon bejelentette a D300s fényképezőgépet, mely tovább bővíti a kreatív képalkotási lehetőségeket.

A Nikon D300s többek közt HD videokészítési lehetőséggel rendelkezik, 7 kép/másodperc sebességű sorozatfelvételre képes, valamint kettős CF/SD memóriakártya-foglalata van. A D300 utódjaként a D300s megörökölte elődje DX-formátumú, 12,3 megapixeles CMOS-érzékelőjét, továbbá kisméretű vázában helyet kapott az 51 pontos automatikus élességállítási rendszer és az Expeed képfeldolgozó technológia is.

A D300s alaposan kibővíti a DSLR HD videokészítési lehetőségeket: külső mikrofon segítségével sztereó hangfelvétel rögzíthető, működik az automatikus élességállítás, valamint most első ízben lehetővé válik a videók szerkesztése még a fényképezőgépben. A külső mikrofon támogatása révén valósághűbb lesz a videók hangja, a külön LV gomb használatával pedig egyszerűen válthat állókép és videó között. A beépített szerkesztés alkalmazásakor egyszerűen, visszajátszás közben kijelölheti a klip kívánt kezdő- és végpontját. Ezen felül az új, C típusú HDMI csatlakozó jóvoltából az elkészített videók igény szerint HD monitoron is lejátszhatók.

Kategóriájában elsőként a D300s két adattároló formátumot is támogat: CF (Compact Flash) és az SD (Secure Digital) memóriakártya egyaránt használható, és külön beállítható, hogy a fényképezőgép milyen módszer szerint rögzítse rájuk az adatokat. Például az egyikre menthetjük a fényképeket, a másikra a videókat.

A fényképezőgép megörökölte a D300 úttörő képalkotási technológiáit, például az 1.005 képpontos RGB-színmérést használó Fényképezési helyzetfelismerő rendszert és az 51 pontos Multi-CAM3500 AF-rendszer kategóriájában legjobb automatikus élességállítási teljesítményét, ezáltal precízen képes szabályozni az automatikus élesség, az automatikus expozíció és az automatikus fehéregyensúly beállításait.

A Nikon ergonómia további, jelentős finomításon ment keresztül az új modellen, mely megkapta a D3 sorozatnál és a D700-nál megismert választógombot; ennek középső gombja a videofelvétel indítására és leállítására használható. A D300s Halk exponálás módja kiválóan használható diszkrét fotózásra, mivel a fotós ilyenkor manuálisan vezérelheti a tükör visszatérését. Külön Info gomb egyszerűsíti a kijelzések megjelenítését, és könnyebben elérhetővé teszi a leggyakrabban használt beállításokat.

A 3 colos, 920.000 képpontos, nagy felbontású TFT LCD kiváló minőségben játssza vissza a képeket és a videókat. Videofelvétel közben igény szerint megjeleníthető a felvétel szintezését segítő virtuális horizont. A rendelkezésre álló beépített feldolgozó eszközök között megtalálható a képek átméretezését végző funkció, mellyel a RAW felvételeket a négy előre beállított méret valamelyikére lehet átalakítani. Ezáltal az utómunka nagyobb része végezhető el a fényképezőgépben, tehát kevésbé van szükség számítógép használatára.

A D300s kétféle szettben lesz megvásárolható: az AFS DX Nikkor 16–85 mm f/3.5–4.5 VR objektívvel, illetve az AF-S DX Nikkor 18–200 mm f/3.5–5.6G ED VR II objektívvel.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom