Connect with us

Csili-vili billentyűzet az OCZ-től

Smart home

Csili-vili billentyűzet az OCZ-től

Nem csak a billentyűk funkciója, hanem kinézete is programozható. A kulcsszó: OLED.

Habár az OCZ Technology Group inkább memóriamoduljairól ismert hazánkban, a gyártó más számítástechnikai eszközök felé is kacsintgat. Ennek eredménye az a billentyűzet, ami a napokban jelenik meg. A Sabre névre keresztelt eszköz egy igen figyelemreméltó tulajdonsággal rendelkezik: OLED-del bíró billentyűkkel látták el.

Ma már a legolcsóbb példányoktól eltekintve minden klaviatúra rendelkezik programozható gombokkal. Ezek többnyire olyan funkciókat látnak el, mint a médialejátszó indítása és vezérlése, e-mailkliens és böngésző megnyitása stb. Annak ellenére, hogy kibővítik a billentyűzet funkcionalitását, két komoly hátránnyal bírnak. Egyrészt a gombokhoz előre rögzített feladatokat lehet csak hozzárendelni, másrészt kinézetük nem változik. Azaz, ha valamilyen funkciót rögzítettünk hozzá, akkor azt fejben kell tartanunk, ránézésre nem fogjuk tudni megállapítani, mit is csinál az adott billentyű.

Nos, ezen a kettő korláton lép át az OCZ Sabre, mely parányi, szerves anyagból készült fénykibocsátó diódákat, úgynevezett OLED-eket alkalmaz. Az eszköz bal oldalára került kilenc gomb tetszőlegesen programozható, illetve a felhasználó saját szájízének megfelelően változtathatja meg az egyes billentyűk kinézetét is. Bármilyen digitális kép vagy szöveg ikonná alakítható és az OLED-ek révén megjeleníthető az eszközön. Mivel a klaviatúra 128 MB-nyi belső memóriával rendelkezik, több profilt is eltárolhatunk benne – egyet például böngészéshez, egyet zenelejátszáshoz, és számos különbözőt az egyes játékokhoz. Az USB csatlakozóval szerelt Sabre 5 billentyűnkként 5 millió leütést bír ki, az OCZ közleménye szerint.

Az eszközt egyébként nem az OCZ gyártja, hanem a Foxconn Electronics; sőt, még csak a fejlesztésért sem a hárombetűs vállalat felel, hanem a United Keys. Ez utóbbi saját, hasonló kialakítású billentyűzetét 260 dollárért kínálja; az OCZ matricája alatt futó termék ára egyelőre nem ismert, viszont feltételezhetően hasonló árkategóriában indul majd.

Talán már említeni sem kell: a Sabre billentyűzet elsősorban játékosok számára készült.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom