Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csili-vili billentyűzet az OCZ-től

Smart home

Csili-vili billentyűzet az OCZ-től

Nem csak a billentyűk funkciója, hanem kinézete is programozható. A kulcsszó: OLED.

Habár az OCZ Technology Group inkább memóriamoduljairól ismert hazánkban, a gyártó más számítástechnikai eszközök felé is kacsintgat. Ennek eredménye az a billentyűzet, ami a napokban jelenik meg. A Sabre névre keresztelt eszköz egy igen figyelemreméltó tulajdonsággal rendelkezik: OLED-del bíró billentyűkkel látták el.

Ma már a legolcsóbb példányoktól eltekintve minden klaviatúra rendelkezik programozható gombokkal. Ezek többnyire olyan funkciókat látnak el, mint a médialejátszó indítása és vezérlése, e-mailkliens és böngésző megnyitása stb. Annak ellenére, hogy kibővítik a billentyűzet funkcionalitását, két komoly hátránnyal bírnak. Egyrészt a gombokhoz előre rögzített feladatokat lehet csak hozzárendelni, másrészt kinézetük nem változik. Azaz, ha valamilyen funkciót rögzítettünk hozzá, akkor azt fejben kell tartanunk, ránézésre nem fogjuk tudni megállapítani, mit is csinál az adott billentyű.

Nos, ezen a kettő korláton lép át az OCZ Sabre, mely parányi, szerves anyagból készült fénykibocsátó diódákat, úgynevezett OLED-eket alkalmaz. Az eszköz bal oldalára került kilenc gomb tetszőlegesen programozható, illetve a felhasználó saját szájízének megfelelően változtathatja meg az egyes billentyűk kinézetét is. Bármilyen digitális kép vagy szöveg ikonná alakítható és az OLED-ek révén megjeleníthető az eszközön. Mivel a klaviatúra 128 MB-nyi belső memóriával rendelkezik, több profilt is eltárolhatunk benne – egyet például böngészéshez, egyet zenelejátszáshoz, és számos különbözőt az egyes játékokhoz. Az USB csatlakozóval szerelt Sabre 5 billentyűnkként 5 millió leütést bír ki, az OCZ közleménye szerint.

Az eszközt egyébként nem az OCZ gyártja, hanem a Foxconn Electronics; sőt, még csak a fejlesztésért sem a hárombetűs vállalat felel, hanem a United Keys. Ez utóbbi saját, hasonló kialakítású billentyűzetét 260 dollárért kínálja; az OCZ matricája alatt futó termék ára egyelőre nem ismert, viszont feltételezhetően hasonló árkategóriában indul majd.

Talán már említeni sem kell: a Sabre billentyűzet elsősorban játékosok számára készült.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés