Connect with us

technokrata

Billentyűzetbe épített érintőképernyős kijelző – bemutatóvideó

Smart home

Billentyűzetbe épített érintőképernyős kijelző – bemutatóvideó

Az Intel Linuxát futtatja a klaviatúra.

Tulajdonképpen nagyra nőtt távirányítóként is tekinthetünk az Asus Eee Keyboard névre keresztelt eszközére, melyet már a Computexen is bemutattak az érdeklődőknek. Az 5 colos, érintőképernyős LCD-vel rendelkező billentyűzet hivatalosan mindmáig csak prototípus formában létezik, nemrég azonban megjelent egy látványos bemutatóvideó (lásd lent), amelynek tanulmányozásával kiderül, hogy az eddig favorizált Windows XP helyett az Intel fejlesztette Moblin operációs rendszert futtatja.

A nyíltforrású OS linuxos alapokon nyugszik, és nagy előnye a microsoftos szoftverrel szemben, hogy ingyenes hozzáférhetősége miatt nem drágítja a perifériát. Ami egyébként egyáltalán nem lesz olcsó: 400 dolláros árcímkét ragaszt rá a távol-keleti gyártó. Piacra kerülésének ideje egyelőre bizonytalan, de a SlashGear tudni véli, hogy az Asus megígérte: egy hónapon belül megjelennek az első példányok a boltok polcain.

Van értelme kifizetni egy billentyűzetért ennyi pénzt? A vállalat szerint igen, igaz, azt is hozzá kell tenni, hogy az eszközben egy komplett számítógép lapul. Az Intel slágertermékének mondható Atom processzora mellé 1 GB-nyi memória és 16 vagy 32 GB-nyi SSD háttértár tartozik. Ezzel gyakorlatilag egy hűtés szempontjából néma multimédiás PC-t kap az ember, és így már nem is olyan vészes az a 400 dolláros ár. Főleg, ha a korábban meglebegtetett vezetékmentes HDMI csatlakozás is rákerül.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák