Connect with us

Hirdetés

technokrata

Laptop, ceruzaelemről működtetve

Smart home

Laptop, ceruzaelemről működtetve

Netbook, 200 dollár alatti áron.

Egy egzotikus, távol-keleti hordozható számítógépről számolhatunk most be: a NohrTech Gecko EduBook masinája itthon kevéssé ismert, pedig több szempontból is figyelmet érdemel. Egyrészt az ára miatt: a netbook (szállítási díj nélkül) mindössze 199 dollárba kerül. Ezért a pénzért egy 1 GHz-es Xcore86 rendszert kap a vásárló, Windows XP pedig nem jár a masinához. Igaz ugyanakkor, hogy egy internetezésre használt számítógép esetében szinte mindegy is, milyen operációs rendszer fut a vason.

Ennél is érdekesebb azonban, hogy nem a megszokott akkumulátorokkal üzemel a netbook, hanem AA telepekkel. A ceruzaelemekből (amelyek természetesen akár újratölthetők is lehetnek) összesen nyolc darabra van szükség ahhoz, hogy az EduBook életre keljen. Ennek előnye, hogy ilyen energiaforrás gyakorlatilag a világon bárhol vásárolható; nincs „meglőve” az ember, ha lemerült a számítógép, és távol van az elektromos hálózatról.

A 8,9 colos, 1024×600 pixeles kijelzővel és 256 MB – 1 GB memóriával szerelt masinához természetesen felárért lehet Windows XP-t is kérni, a Linux vagy a BSD operációs rendszer helyett. A rendelések kiszolgálása azonban Thaiföldről történik, így a szállítási költségek ilyen alacsony árnál érezhetően megdrágíthatják a vásárlást.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés