Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft: egér, billentyűzet és joystick helyett 3D-s játékélmény

Smart home

Microsoft: egér, billentyűzet és joystick helyett 3D-s játékélmény

Az Xbox 360 akár tíz évig is forgalomban maradhat. Bemutatóvideó.

Napjainkban még az egy évvel ezelőtti konfigurációkat sem lehet kapni a kereskedésekben, köszönhetően a számítástechnika rohamos fejlődésének, nemhogy régebbi modelleket. És habár a PC-k modularitása miatt valóban gyorsabban cserélődhetnek belülről, mint a konzolok; ez utóbbiaknál is be szokott következni 5-6 évente egy újabb, erősebb típus megjelenése. A Microsoft nemrég tett bejelentése szerint az Xbox 360 esetében ennél hosszabb életciklusra számítanak: Redmond a minap 10 éves „futamidőről” számolt be.

Shane Kim, a Microsoft interaktív szórakoztatásért felelős üzletágának egyik alelnöke többek között a Project Natal létével indokolta az optimista hozzáállást. Kim szerint a technikai innovációnak, mint amilyen a mozgásérzékelő alkalmazása, köszönhetően lesz képes az eredetileg 2005-ben debütált Xbox 360 egészen 2015-ig kihúzni.

Lássuk kicsit közelebbről a Natalt, amely a Microsoft szerint a játékosok új rétegét fogja elérni! Szemben a Nintendo-féle Wiivel, a Natal nem igényel további vezérlőket a játékostól, csupán a saját testét. A kamerából, mélységérzékelőből, mikrofon(ok)ból és saját processzorból álló hardver, illetve a rá fejlesztett szoftver egyetlen eszközben fog testet ölteni. A hagyományos, kétdimenziós kamerákkal és vezérlőkkel ellentétben a Project Natal a test mozgását teljes mértékben 3D-ben követi le, illetve reagál a parancsokra, a mozdulatok irányára. Sőt, Redmond szerint még a felhasználó hangjában bekövetkező érzelemváltozásokat is képes lesz feldolgozni.

Ugyanakkor a Natal 2011 előtt nem kerül boltokba. Ráadásul a játékfejlesztőknek is kelleni fog egy „kis” idő, amíg ráéreznek az új vezérlés ízére, és olyan játékokkal jelennek meg a piacon, amelyek képesek kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket. Ebből következően, ha a Natal az Xbox 360-hoz jelenik meg, az jelentősen kitolhatja a konzol életciklusát – így pedig már nem is olyan merész kijelenteni, hogy a Microsoft játékgépe akár egy évtizedig is kereskedelmi forgalomban maradhat.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés