Connect with us

Microsoft: egér, billentyűzet és joystick helyett 3D-s játékélmény

Smart home

Microsoft: egér, billentyűzet és joystick helyett 3D-s játékélmény

Az Xbox 360 akár tíz évig is forgalomban maradhat. Bemutatóvideó.

Napjainkban még az egy évvel ezelőtti konfigurációkat sem lehet kapni a kereskedésekben, köszönhetően a számítástechnika rohamos fejlődésének, nemhogy régebbi modelleket. És habár a PC-k modularitása miatt valóban gyorsabban cserélődhetnek belülről, mint a konzolok; ez utóbbiaknál is be szokott következni 5-6 évente egy újabb, erősebb típus megjelenése. A Microsoft nemrég tett bejelentése szerint az Xbox 360 esetében ennél hosszabb életciklusra számítanak: Redmond a minap 10 éves „futamidőről” számolt be.

Shane Kim, a Microsoft interaktív szórakoztatásért felelős üzletágának egyik alelnöke többek között a Project Natal létével indokolta az optimista hozzáállást. Kim szerint a technikai innovációnak, mint amilyen a mozgásérzékelő alkalmazása, köszönhetően lesz képes az eredetileg 2005-ben debütált Xbox 360 egészen 2015-ig kihúzni.

Lássuk kicsit közelebbről a Natalt, amely a Microsoft szerint a játékosok új rétegét fogja elérni! Szemben a Nintendo-féle Wiivel, a Natal nem igényel további vezérlőket a játékostól, csupán a saját testét. A kamerából, mélységérzékelőből, mikrofon(ok)ból és saját processzorból álló hardver, illetve a rá fejlesztett szoftver egyetlen eszközben fog testet ölteni. A hagyományos, kétdimenziós kamerákkal és vezérlőkkel ellentétben a Project Natal a test mozgását teljes mértékben 3D-ben követi le, illetve reagál a parancsokra, a mozdulatok irányára. Sőt, Redmond szerint még a felhasználó hangjában bekövetkező érzelemváltozásokat is képes lesz feldolgozni.

Ugyanakkor a Natal 2011 előtt nem kerül boltokba. Ráadásul a játékfejlesztőknek is kelleni fog egy „kis” idő, amíg ráéreznek az új vezérlés ízére, és olyan játékokkal jelennek meg a piacon, amelyek képesek kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket. Ebből következően, ha a Natal az Xbox 360-hoz jelenik meg, az jelentősen kitolhatja a konzol életciklusát – így pedig már nem is olyan merész kijelenteni, hogy a Microsoft játékgépe akár egy évtizedig is kereskedelmi forgalomban maradhat.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő