Connect with us

technokrata

Brutálisan széles kijelző az NEC-től – bemutatóvideóval

Smart home

Brutálisan széles kijelző az NEC-től – bemutatóvideóval

Kicsit „görbe”, nagyon széles – meghökkentően néz ki a távol-keleti gyártó legújabb monitora.

Először a januári CES-en bukkant fel az NEC igencsak érdekes kivitelű, 2880×900 pixeles felbontású kijelzője. A 42,8 colos képátlóval bíró drágaság (szó szerint – 8000 dollárba kerül) ultraszéles – 32:10-es képaránnyal rendelkezik. Ez nagyjából annak felel meg, mintha két, 21 colos méretű, wide LCD-t egymás mellé helyeznénk. A monitor 200 cd/m2 fényerősséget produkál, 10000:1 kontrasztarány mellett. Ezenfelül nem lehet panasz a képfrissítésre sem: ez a gyártó által megadott – hihetetlenül alacsony – érték szerint 0,02 ms.

A CRV43-as az Adobe RGB színskála 99,3 százalékát lefedi, betekintési szögei pedig egyöntetűen 89 fokosak. Bekapcsolt állapotban, működés közben 200 wattot fogyaszt az egy méter (egészen pontosan 1055 mm) széles, majdnem 24 kilogrammos tömegű készülék. Fejlesztői ellátták négy darab 2.0-s USB, egy DVI-D és egy HDMI 1.3-as csatlakozóval.

A napokban megjelent információk szerint az NEC júliusban dobja piacra a készüléket, három éves, a háttérvilágításra is vonatkozó garanciaidő mellett. Arról pedig, hogy miként is néz ki “élőben” a monitor, az Engadget által készített videó adhat képet:Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák