Connect with us

technokrata

Forma 1-es LG újdonság

Smart home

Forma 1-es LG újdonság

Az LG budapesti sajtótájékóztatóján jártunk, ahol ezúttal a Formula 1 és egy vadonatúj LCD TV volt a középpontban.

Mint az a rendezvényen elhangzott, egy 2009. januárjától életbe lépett hosszú távú Formula One együttműködési megállapodás értelmében az LG a ˝A Global Partner of Formula 1˝ és a ˝A Technology Partner of Formula 1˝ címek tulajdonosa lett. Az együttműködés részeként a dél-koreai gyártó kizárólagos megjelenési felületeket és exkluzív marketingjogokat kap a versenysorozattal kapcsolatosan. Az ˝A Global Partner of Formula 1˝ és az ˝A Technology Partner of Formula 1˝ címek mellett az LG magáénak tudhatja az ˝Official Consumer Electronics, Mobile Phone and Data Processor of Formula 1˝ címeket is, melyeknek köszönhetően a televíziós közvetítésekkor az időmérésnél, az adatok kijelzésénél láthatjuk az LG logóját.

A gyártó a Formula One versenysorozat támogatáshoz kapcsolódóan világszerte piacra dobja legújabb LCD televízióját, az LG LH5000-et. A Full HD-s készülék az autóversenyek során is tapasztalt gyors mozgásokat elmosódás nélkül, élethűen, tökéletes képminőségben adja vissza. Mindezt a TruMotion 200 Hz, az LG Super IPS paneltechnológiája és az automatikusan vezérelt háttérvilágítás teszi lehetővé.

Az LG LH5000 a Full HD felbontásnak és a TruMotion 200 Hz technológiáknak köszönhetően csúcsminőségű látványt, hangzást és különleges funkciókat, valamint minimalista formát kínál. A Full HD felbontásban, 200 Hz képfrissítéssel megjelenített képeken a mozgás tiszta és természetes, elmosódásnak nyoma sincs, az LH5000 automatikusan vezérelt háttérvilágítása sokkal kiválóbb képeket kölcsönöz a készüléknek.

˝Évek óta tudósítok a futamok helyszíneiről, így számtalanszor éltem át azok páratlan izgalmát. Úgy gondolom, otthonunkban akkor lehet igazán élvezni a közvetítéseket, ha a televíziónk élethűen képes visszaadni az autók gyorsaságát, a dinamikus jelentek sorát, ekkor úgy érezhetjük, hogy a pálya mellől kísérjük végig a versenyeket. Mint a versenyek rajongója örömmel értesültem, hogy az LG legújabb fejlesztése kiválóan alkalmas erre a célra is˝ – mondta Szujó Zoltán, az RTL Klub sportriportere.

Az LH5000 tervezésekor a gyártó fontosnak tartotta, hogy a készülék gyári beállításokkal kiváló képminőséget nyújtson, ugyanakkor lehetőséget adjon a felhasználóknak a finomhangolásra is. A képernyővarázsló (Picture Wizard), az előre beállított AV módok, valamint a ˝24p Real Cinema˝ funkciók együttesen optimalizálják az LH5000 képminőségét a különböző programtípusokhoz, így a filmekhez, játékokhoz, sportműsorokhoz egyaránt.

Az LG LH5000 képernyővarázslója (Picture Wizard) a képernyőn egyszerűen kezelhető útmutatót ad a képminőség beállításához a tv szobai környezete, a világítás és a műsorválasztás függvényében. A három előre beállított AV üzemmód a távirányító egyetlen gombjának megnyomásával teszi lehetővé a kép és hang filmekhez, sportműsorokhoz, vagy játékokhoz illeszkedő beállítását. A ˝24p Real Cinema˝ funkció a filmeket az eredeti formájukban, másodpercenként 24 képkockával jeleníti meg, így közel valódi moziélményt nyújt otthonunkban.

Az LH5000 emellett a legújabb digitális formátumokat is támogatja, így többek között HD DivX lejátszására is képes az USB 2.0 csatlakozón keresztül, amely a nagyfelbontású filmek és más videotartalmak lejátszását is megkönnyíti. A számtalan bemeneti lehetőség közül a négy HDMI 1.3-as port egyszerre több HD, illetve Full HD forrás csatlakoztatását teszi lehetővé.

A valódi moziélményhez a kiváló hangminőség legalább olyan fontos, mint a kitűnő képek. Az LH5000 az LG egyedülálló rejtett hangszórói, valamint a párbeszéd kiemelését segítő ˝Clear Voice II˝ technológia révén teremti meg az optimális hangminőséget. Az LG rejtett hangszóróinak hangolásában az ismert audioguru, Mark Levinson úr működött közre. A hangszórók a tévékészülék elülső részén találhatóak, és elrejtve is mély, drámai hangzást adnak. A ˝Clear Voice II˝ pedig az emberi hangokat, a párbeszédet teszi érthetőbbé, élvezhetőbbé azáltal, hogy kiemeli azokat a háttérzajokból. A technológia legújabb verziója 12 szintű vezérlést kínál, amivel a felhasználók egyéni igényeik szerint állíthatják be, hogy a beszédhangok milyen hangsúllyal érvényesüljenek.

Az LG legújabb LCD tévéje, az LH5000 2009 májusától érhető el a magyar piacon. A 42 colos modell bruttó ajánlott fogyasztói ára 289.990 forint.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd