Connect with us

technokrata

Egy csavarás, és a mutatóeszközből egér lesz

Smart home

Egy csavarás, és a mutatóeszközből egér lesz

Alig egy centiméter vastag, mégis kézre áll – kipróbáltuk az Icon7 mobil számítógépekhez fejlesztett Twister Evolution egerét.

Hosszú évek óta nem lehet olyan laptopot kapni, amelyiken nincsen touchpad. Az egeret helyettesíteni hivatott érintésérzékeny felület azonban szükségmegoldás: hosszú távon nem kényelmes a használata. Ha azonban külön egeret viszünk magunkkal noteszgépünkhöz, elveszhet a mobilitás élménye. Segít, ha a kis eszköznek nincsen farka (azaz vezeték nélkül csatlakozik a számítógéphez), de kézre álló kialakítási formája miatt a hordozás még mindig nehézkes.

Ezen változtat a másfél éve létrejött Icon7 perifériagyártó cég, mely tavasszal mutatta be hazánkban Twister Evolution névre keresztelt egerét. A gyártó szerint alapvetően megváltoztathatja a felhasználói élményt, egy egyszerű, mégis ötletes fejlesztésnek köszönhetően. Az egér két fő elemből áll össze, melyek egymáshoz képest elforgathatók. Az alaphelyzetben, szállításra alkalmas állapotban alig egy centiméter vastag téglatestként létező Twister Evolution pár pillanat alatt formát válthat: a „megtört” alak már tenyérbe simul, és a touchpadnél sokkal kényelmesebb egérvezérlést kínál.

De ne szaladjunk ennyire előre, nézzük először, mit rejt a csomagolás! A szintén vékonyra „faragott” papírdobozban az eszközön kívül találunk egy átlátszó, narancssárga műanyag tokot, ami az egér védelmét hivatott szolgálni, szállítás közben (bár minket határozottan egy szappantartóra emlékeztetett). Ezen felül egy soknyelvű, többek között magyarul is rendelkezésre álló ismertető lapul a csomagolásban, valamint egy telepítő CD. Ezen találjuk az iConfig szoftvert (erről később), illetve a felhasználói kézikönyvet.

Mielőtt kiveséznénk a Twister Evolutionben rejlő lehetőségeket és munkára fognánk, tekintsük át, milyen paraméterekkel bír! 1200 DPI-s felbontásra képes, vagyis lézeres érzékelője egy négyzetinch-en 1200 pontot tud megkülönböztetni. Ez ugyan elmarad a játékra tervezett egerek sokezres felbontásától, de mobil környezetben tökéletesen elegendő.

Nincs vezetéke: a laptophoz wireless módon, 2,4 GHz-es frekvencián csatlakozik. Ehhez a készülékvázba rejtett mini USB-s csatlakozóra (PowerTag) van szükség, melyből az Icon7 a lehető legtöbbet hozta ki. Az adapter ugyanis nem csak a kommunikáció alapvető eleme, hanem ennek segítségével lehet hordozni a Twister Evolutiont. Az egér – PowerTagre pattintva – könnyen rögzíthető a noteszgéphez, így ha át akarjuk vinni egy másik helyiségbe mobil munkaállomásunkat, egy kezünkkel is megtehetjük.

Ugyanezen a felületen keresztül képes feltölteni lítium-ionos akkumulátorát a kis masina. Ennek állapotáról a bekapcsoltságot jelző narancssárga LED-csík tájékoztatja a felhasználót. A fény villogásának intenzitása jelzi, mennyire „éhes” az egér; ha már gyors felvillanásokat tapasztalunk, érdemes csatlakoztatni, mielőtt teljesen lemerül.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek