Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem lesz Duke Nukem Forever

Smart home

Nem lesz Duke Nukem Forever

A fejlesztő bedobja a törölközőt.

Hosszú évek óta vezeti az FPS játékok történelmébe magát belevéső Duke Nukem negyedik, el sosem készült (Duke Nukem Forever – DNF) része a Wired magazin vaporware listáját. Könnyen lehet azonban, hogy többé nem fog szerepelni rajta – és nem azért, mert megjelenik. Sőt, pont az ellenkezője látszik most megtörténni: a legendás, szivarozó, káromkodó, idegen lényeket gyilkoló, napszemüveges „hős” újabb kalandjait soha nem játszhatjuk.

Mi történt? A Game On magazin kapott egy e-mailt a Deep Silver és az Apogee Entertainment (más néven a 3D Realms) fejlesztők közötti levelezésről, melyben az állt, hogy a két fejlesztő nem érintett a 3D Realms-nél kialakult szituációban; illetve hogy a Duke Nukem Trilógia fejlesztése a tervek szerint halad. Mivel egyelőre nincsen részletes információ, nem tudni, hogy ez pontosan mit jelent, de valószínű: a régi Duke Nukem játékok portolását és a DNF fejlesztésének feladását. Azt azonban az elmúlt órákban Joe Siegler, a 3D Realms webmestere hivatalosan is elismerte, hogy leállították a 3D Realms website-ját, ami nem nevezettő jó jelnek.

Az 1987-ben alapított játékstúdió valószínűleg pénzhiány miatt húzhatja le a rolót. Emiatt pedig az eredetileg 1997-ben bejelentett DNF valószínűleg sosem készülhet el – legalábbis az eredeti fejlesztők kezei által nem.

Akit érdekel a Duke Nukem Forever történelme, ide kattintson.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés