Connect with us

Teszt: mindentudó headset motorosoknak

motbt-06

egyéb kütyük

Teszt: mindentudó headset motorosoknak

A Gigatel újdonsága nem más, mint egy elsősorban motorosoknak szánt telekommunikációs kiegészítő készülék.

Jelen tesztalanyunkat a gyártó kifejezetten motorosoknak, illetve síelőknek szánja, de pontosan miről is van szó? A G16856 cikkszámú készülék révén megoldható, hogy motoros és utasa utazás közben zavartalanul beszélgessenek egymással, illetve arra is alkalmas, hogy biztosítsa három motoros zavartalan kommunikációját. Ez utóbbi előfeltétele, hogy nyílt terepen 500 méteres távolságon belül legyenek a motorosok, mindenesetre a gyártó szerint átlagosan 300 méter a hatótávolság. Fontos, hogy ezúttal full-duplex, kétirányú kommunikációról beszélünk, és nem CB-rádió jellegű, adás-vétel megoldásról. Ez persze még korántsem minden!

A készség mobiltelefonos headsetként is funkcionálhat, természetesen Bluetooth vezeték nélküli kapcsolaton keresztül. Egyedi szolgáltatás, hogy a motorosnak egyetlen gombot sem kell megnyomnia a hívás fogadásához, az ugyanis adott esetben automatikusan is megtörténhet, de természetesen a hívások elutasítására is lehetőség nyílik. Az A2DP profilnak köszönhetően annak sincs akadálya, hogy a telefonon tárolt zenék megszólaljanak a készülék fülhallgatóján, illetve az MP3 lejátszón lévő muzsikák, vagy pedig a motoros GPS navigáció hangutasításai is hallhatóak azon.

A rendszer lelke a sisakra könnyűszerrel felapplikálható BIM (Bluetooth headset Intercom Music) modul, mely egyszerre maximum négy berendezéshez csatlakoztatható. A kis modul természetesen por- és vízálló, gombjait pedig úgy alakították ki, hogy kesztyűben is egyszerűen kezelhetőek legyenek. A fejlett zajszűrő technológiának köszönhetően akár 120 km/órás sebesség mellett is használható a spéci headset, a beszélgetési idő pedig a 7 órát is elérheti.Szólj hozzá!

További egyéb kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom