Connect with us

technokrata

Teszt: mindentudó headset motorosoknak

motbt-06

egyéb kütyük

Teszt: mindentudó headset motorosoknak

A Gigatel újdonsága nem más, mint egy elsősorban motorosoknak szánt telekommunikációs kiegészítő készülék.

Jelen tesztalanyunkat a gyártó kifejezetten motorosoknak, illetve síelőknek szánja, de pontosan miről is van szó? A G16856 cikkszámú készülék révén megoldható, hogy motoros és utasa utazás közben zavartalanul beszélgessenek egymással, illetve arra is alkalmas, hogy biztosítsa három motoros zavartalan kommunikációját. Ez utóbbi előfeltétele, hogy nyílt terepen 500 méteres távolságon belül legyenek a motorosok, mindenesetre a gyártó szerint átlagosan 300 méter a hatótávolság. Fontos, hogy ezúttal full-duplex, kétirányú kommunikációról beszélünk, és nem CB-rádió jellegű, adás-vétel megoldásról. Ez persze még korántsem minden!

A készség mobiltelefonos headsetként is funkcionálhat, természetesen Bluetooth vezeték nélküli kapcsolaton keresztül. Egyedi szolgáltatás, hogy a motorosnak egyetlen gombot sem kell megnyomnia a hívás fogadásához, az ugyanis adott esetben automatikusan is megtörténhet, de természetesen a hívások elutasítására is lehetőség nyílik. Az A2DP profilnak köszönhetően annak sincs akadálya, hogy a telefonon tárolt zenék megszólaljanak a készülék fülhallgatóján, illetve az MP3 lejátszón lévő muzsikák, vagy pedig a motoros GPS navigáció hangutasításai is hallhatóak azon.

A rendszer lelke a sisakra könnyűszerrel felapplikálható BIM (Bluetooth headset Intercom Music) modul, mely egyszerre maximum négy berendezéshez csatlakoztatható. A kis modul természetesen por- és vízálló, gombjait pedig úgy alakították ki, hogy kesztyűben is egyszerűen kezelhetőek legyenek. A fejlett zajszűrő technológiának köszönhetően akár 120 km/órás sebesség mellett is használható a spéci headset, a beszélgetési idő pedig a 7 órát is elérheti.Szólj hozzá!

További egyéb kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák