Connect with us

HD DVD-ből Blu-ray-t

Smart home

HD DVD-ből Blu-ray-t

Ráfaragott, aki a nagyfelbontású formátumok közül a rossz lóra tett? Nem feltétlenül.

Ismeretes, hogy a filmrajongók kegyeiért 2007-ben folyamatos csatát vívott a két kéklézeres szabvány: Blu-ray és HD DVD korongok kellették magukat a boltok polcain. A vásárlók zöme azonban nem mert beruházni ezekbe a filmekbe, mert nem akart hoppon maradni, az egyik szabvány elhullásával. Ami pedig borítékolható volt, bár azt nem lehetett előre tudni, hogy a Toshiba támogatta HD DVD húzza végül a rövidet. Erről bővebben a Mekkora a HD DVD bukta? cikkünkben olvashat.

Azok számára kínál most vigaszt a Warner Bros. kiadó, akik ebből a tavaly tavasszal rekord gyorsasággal eltűnt formátumból válogattak maguknak filmeket. Sajnos csak az Egyesült Államokban élők számára nyújtja egyelőre a lehetőséget a vállalat; az amerikaiaknak viszont lehetőségük nyílik HD DVD készleteiket leselejtezni, és helyette Blu-ray korongokat beszerezni.

Ehhez nem kell mást tenniük, csak postázniuk kell a Toshiba szabványra alapuló lemezen tárolt, Warner Bros. által kiadott filmeket, illetve kifizetni a csereakció lemezenként közel 5 dolláros árát, valamint a postaköltséget. Ez összesen 12 dollár, ami viszont már elég nagy összeg ahhoz, hogy egy filmrajongó elgondolkodjon: érdemes-e ennyit bíbelődni a Blu-ray-re való átállással. Az biztos, hogy ha HD DVD lejátszója tönkremegy, akkor a boltban nem kap helyette másikat, sem olyan készüléket, ami legalább kompatibilis lesz a lemezeivel.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom