Connect with us

Vadonatúj Nikon D5000: célkeresztben a Canon EOS 500D

Smart home

Vadonatúj Nikon D5000: célkeresztben a Canon EOS 500D

A Nikon bejelentette legújabb digitális tükörreflexes fényképezőgépét, a D5000-et, melynek egyik fő riválisa a nemrégiben debütált Canon EOS 500D.

Az új modell számos funkciója könnyű és szórakoztató fotózást garantál. A D5000 a D90-től örökölte annak HD videó technológiáját, a Nikon D-Movie funkciót. A számos beépített képfeldolgozó eszközzel, egy sor motívumprogrammal, 12,3 megapixeles érzékelővel és ISO 200-3200 (ISO 100 és ISO 6400 egyenértékig bővíthető) nagy érzékenységtartománnyal rendelkező új fényképezőgép sok különféle megvilágítási helyzetben helytáll.

A D5000 2,7 colos, változtatható szögű LCD-monitora új perspektívát kölcsönöz a fényképeknek. Használatával bármely szögből könnyedén fényképezhetünk. A monitor mozgatható, így mindig az adott helyzethez, vagy felvételhez igazíthatjuk a fényképezőgépet. Általános fényképezés és a kereső használata esetén a monitor a fokozottabb védelem érdekében bezárható, vagy alaphelyzetbe állítható. Még önarckép készítésére is jól használható a megfordított monitort.

A digitális tükörreflexes géppel való videofelvétel nagyszerű kreatív lehetőségeket kínál. Például az objektív cseréjével módosíthatjuk az alkalmazott perspektívát, a Képszabályozás beállításával pedig már a felvételkészítés előtt fokozhatjuk a videók érzelmi hatásának erejét. A D5000 D-Movie funkciójával készített hangos videoklipek lejátszhatók a televíziók képernyőjén, a csatlakozást HDMI-kimenet egyszerűsíti. Az Élő nézet funkció egyetlen gombnyomással aktiválható, ilyenkor a változtatható szögű LCD-monitoron komponálhatjuk meg fényképeinket és videóinkat. Állóképek készítésekor a fényképezőgép négyféle kontrasztérzékelő AF módot kínál (széles mező, normál mező, arcérzékelés és az új témakövetés), hogy a felvételkészítés a lehető legkönnyebb legyen. Témakövető AF módban, a gép a mozgó témán tartja az élességet, és követi azt még akkor is, ha átmenetileg elhagyja a kép területét.

A 12,3 tényleges megapixeles CMOS képérzékelő, a Nikon innovatív, gyors EXPEED képfeldolgozó rendszere, a sebes és precíz, 11 pontos AF-rendszer és a tartós, nagy teljesítményű zárszerkezet jóvoltából a gép azok számára is kiváló megoldást adhat, akik már alaposabb fotós tudással rendelkeznek. A képminőség további javítását szolgálja a levegőáramlás-vezérlő rendszerrel kombinált képérzékelő-tisztító mechanizmus, az Aktív D-Lighting és a Képszabályozás.

Rendelkezésre áll továbbá a naptár nézet, mely a felvétel dátuma és ideje szerint rendezi a képeket. A D5000 képes megjeleníteni a képek nagyított területének hisztogramját is, mellyel meghatározható a helyes expozíció. A Nikonra jellemző módon ergonomikus kialakítású, kisméretű és könnyű váz fogása kiváló. Azok, akik csendes környezetben fényképeznek, örülnek majd az új Csendes felvétel módnak, a beépített vaku pedig automatikusan akkor nyílik fel, amikor szükség van rá. A mozgásban levő fotósok számára ott a GPS-támogatás a Nikon GP-1 egységen keresztül; így a felvételkészítés helye pontosan meghatározható. A Nikon D5000 kompatibilis az AF-I és az AF-S Nikkor objektívek széles választékával.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom