Connect with us

technokrata

Mi lett a hatalmas akkukapacitást ígérő Samsung fejlesztéssel?

Smart home

Mi lett a hatalmas akkukapacitást ígérő Samsung fejlesztéssel?

Pár éve még 30 napos folyamatos működést ígértek, aztán nagy lett a csend. A napokban azonban újra megszólalt a távol-keleti elektronikai óriás üzemanyagcellás fejlesztéseivel kapcsolatban.

2006-ban grandiózus nyilatkozattal állt a nyilvánosság elé a Samsung: olyan üzemanyagcellás akkumulátor fejlesztéséről számolt be, amellyel egy laptopot akár egy hónapig is folyamatosan lehet üzemeltetni. 2007-ben még be is mutattak egy prototípust, amely az akkori beszámolók szerint képes (lett volna) 30 napos működést biztosítani. Azután azonban nagy csend következett: a távol-keleti elektronikai óriás visszafogottan nyilatkozott a metanol-meghajtású eszközökről.

Egészen mostanáig. Nemrég ugyanis arról számolt be a Samsung, hogy újgenerációs DMFC-je (Direct Methanol Fuel Cell) 2010-ben debütál – akkor azonban csak a katonaság számára lesz elérhető. A fekete-fehér, arany-fekete, fekete-arany színkombinációkban megjelenő készülékek nem lesznek könnyűek: a 3,5 kilogrammos, meglehetősen ormótlannak ható telepek 1800 wattórás teljesítményt kínálnak, újratöltés nélkül.

Mire elég az üzemanyagcellás energiatároló kapacitása? A Samsung egy katona összes elektronikai készülékének csatlakoztatását követően három napnyi folyamatos üzemidőt garantál. Ez elég távol áll az évekkel ezelőtt ígért 30 naptól, de ne feledjük: a sok-sok hónapos fejlesztések ellenére a technika még mindig gyerekcipőben jár. Az viszont biztos, hogy a jelenlegi formájában noteszgépekbe beépíteni nem fogják ezeket a telepeket.

Természetesen nem ez az egyetlen fejlesztés a katonák energiával való ellátása terén. Nemrég számoltunk be egy szintén érdekes termékről, a Jenny 600S-ről, amely nem más, mint egy viselhető üzemanyagcella. Erről bővebben itt.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák