Connect with us

technokrata

Bútorra rögzíthető DVD-lejátszót a konyhába?

Smart home

Bútorra rögzíthető DVD-lejátszót a konyhába?

Van, akinek már csak egy karaoke DVD-lejátszó hiányzik a konyhájából. Irigyeljük.

Rendhagyó sajtótájékoztatót tartott ma az LCP Systems, ahol kicsit erőltetetten, de mégis, a lehetőségekhez mérten kreatívan igyekezett bemutatni, milyen új termékekkel rukkolnak elő a hazai piacon. Az eddig elsősorban navigációs eszközöket forgalmazó cég néhány érdekes, figyelemre érdemes készülékről számolt be. Emellett pár olyan elektronikus kütyüről is szó esett, ami szerintünk egyértelműen jelzi: a gazdasági válság egyik előidézőjének számító túlfogyasztást maguk a cégek is ösztönzik.

A Vuzix iWear videoszemüveg család tagjaival nemcsak saját virtuális házimozinkat hozhatjuk létre, de a szemüveg – egy mozgásérzékelővel felszerelkezve – videojátékokhoz is használható. A megfelelő videokimenettel rendelkező készülékhez csatlakoztatva egy akkora virtuális képernyő tárul a használó szeme elé, mintha egy közel 160 cm-es tévét nézne 3 méter távolságból. A kép a fejmozgásunkat követve valósághűen követi a virtuális látványt. A kényelem érdekében a szemüvegeken különböző fókusz-beállításokra van lehetőség, és a legnehezebb modell tömege sem haladja meg a 110 grammot.

A UMID termékcsalád hazánkban elsőként debütáló tagja, a 158×94,1×18,6 mm méretű és mindössze 315 gramm tömegű mbook, egy mini netbook. A készüléken Microsoft Windows XP operációs rendszer fut, és 4,8” méretű, érintésérzékeny TFT LCD-vel valamint beépített 1,3 megapixeles webkamerával rendelkezik. A zsebben is hordozható kéziszámítógép elegáns fekete és könnyedebb fehér kivitelben érhetők majd el. A készülékhez USB-portján keresztül bármilyen további kompatibilis periféria csatlakoztatható, továbbá a vezeték nélküli és Bluetooth kapcsolat aktiválása is elérhető csupán egyetlen gomb lenyomásával.

Az LCP Systems autóhifi szegmensének kínálatában a Blaupunkt idei évi induló modelljei, a Stockholm, Buenos Aires mellett feltűnik egy Magyarországon eddig csupán a hangminőség versenyekről ismert amerikai márka, az Oxygen. A cég – az Oxygen közép- és felső kategóriás erősítői és hangsugárzói mellett – nemrégiben megjelent fejegység-választékát is bemutatta. Már a belépő modell is RDS, 4x50W, 4V RCA kimenettel, SD-kártya olvasóval, front USB-csatlakozóval, távirányítóval, és front aux-in bemenettel van ellátva. Az egyedi dizájnnal tervezett modellek különlegessége az érintésérzékelős, körkörös hangerő-szabályozósáv, valamint az egydines, 3,5” méretű TFT kijelzős DVD-fejegység. Ezekhez a cég olyan erősítőket és hangszórókat kínál, melyeknek jellemzői a kellemes magas hangok (selyem-dóm) és az újfajta membránszél.

És akkor néhány haszontalanabb eszköz. Ki vásárol ma még MP3-lejátszót? A legolcsóbb mobiltelefonokat kivéve már minden kommunikációs eszköz képes a digitális zenék megszólaltatására, szerintünk a piac nemsokára komolyan be fog szűkülni. Ennek ellenére az LCP iconX MP4 lejátszókkal próbál betörni a piacra, amelyeket kedvezményes zeneletöltési lehetőséggel próbál vonzóbbá tenni. Szerintünk egyszer volt Almafalván Iphone vásár, a hazai PC-s felhasználók pedig nem vesznek hordozható lejátszójukra zenéket…

A következő termék viszont kicsapta a biztosítékot; álljon itt szó szerint a sajtóközlemény vonatkozó bekezdése: „Az újdonságok között praktikusságával tűnt ki az iconX konyhai DVD lejátszója, amely várhatóan minden háztartás kedvelt darabja lesz – a konyhabútorra felszerelhető eszköz DVD, CD, MP4 lejátszására, valamint televízió- és rádióadás vételére is alkalmas. Ezen kívül találkozhattunk még a tervekben szereplő iconX asztali karaoke – DVD lejátszójával is, amellyel baráti, vagy családi körben énektudásunkról adhatunk tanúbizonyságot.”

Ki az, akinek a konyhájából már csak egy DVD-lejátszó hiányzik? Személy szerint a cikkíró azt sem értette sosem, minek LCD a hűtőgép ajtajára (már azon kívül, hogy sokkal többet el lehet kérni egy ilyen készülékért); így az is talány számunkra, mekkora piaci rést találhat magának egy videókat, filmeket lejátszani képes eszköz a konyhában…

Említést érdemelnek ugyanakkor az LCP által most forgalomba hozott mobiltelefonok és navigációs rendszerek – ezekről bővebben itt és itt lehet olvasni.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp