Connect with us

Kodekgyűjtemény Windows Vistához és 7-hez

Smart home

Kodekgyűjtemény Windows Vistához és 7-hez

Zavartalan videózás – hogy ne kelljen innen-onnan összeszedegetni a kodekeket.

A Vista Codec Package (letöltés itt) telepítésével nem kell több kodeket, szűrőt keresni, installálni; viszont médialejátszót nem tartalmaz a csomag (ennek köszönhetően nem is rendeli magát hozzá semmilyen állományhoz, az alapbeállítások megmaradnak). Használatával bármilyen lejátszószoftverünk legyen is, képesek lehetünk DVD-k, filmek, videoklipek életre keltésére, legyenek azok szinte akármilyen formátumban. Sőt, még a videofolyamok (streaming video) is megjeleníthetővé válnak (real és quicktime formátumok esetén). Támogatni fogja a feliratok megjelenítését is a számítógép, ha feltelepítjük a kodekcsomagot – a funkciólistának csak az alkalmazott médialejátszó szabhat határt.

A gyűjteményt összeállítók szerint a Windows Vistát a csomag révén nem kell a mindenhonnan „összevadászott” kodekekkel kiegészíteni, amelyek gyakran hajlamosak összeakadni egymással. A Vista Codec Package ráadásul lehetővé teszi az operációs rendszer MediaCenterének zökkenőmentes használatát is.

Az ötös változat előnyei
– számos új konfigurációs shortcut
– E-AC3 és Dolby TrueHD audió támogatás
– speex hangoskönyv támogatás
– Cyberlink MPEG2 kodek a DVD-lejátszáshoz
– frissített telepítő ikon/grafika/logó
– a Realpayer website-jának eléréséhez való hozzáférés javítása

A 64 bites operációs rendszereken is használható új, 5.1.7-es változat letölthető gyors Download szerverünkről. Ebben frissítették az ffdshow komponenst 2832-es verzióra, illetve javításra került a MediaCenter/Explorer összeomlási hibája. Telepítése előtt el kell távolítani a korábbi verziót!

Emellett megjelent Win7codecs is, amely kifejezetten a Microsoft legújabb operációs rendszere, a Windows 7 multimédiás képességeit hivatott kiterjeszteni a szükséges kodekek összegyűjtésével. 32 és 64 bites változatok letöltése itt.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom