Connect with us

technokrata

A jövő technológiája a jelenben – Magyarországon is

Smart home

A jövő technológiája a jelenben – Magyarországon is

Mesterséges orr, tapintásérzékelés, új orvosi implantátumok – magyar nanoelektronikai és napenergia technológiai fejlesztések.

Holnap kerül megrendezésre az a konferencia, melynek célja, hogy megismertesse az Európai Uniós és a magyar stratégiai elképzeléseket mikro- és nanoelektronika, valamint fotovillamos (napenergia technológiai) fejlesztések területén és ezen túlmenően bemutassa azokat a potenciális kitörési pontokat, a területen aktív vállalkozásokat és termékeiket, melyek Magyarország versenyképességét már rövid távon is növelhetik.

Ilyen eszközfejlesztések ma Magyarországon elsősorban az áramkörtervezés, a speciális (analóg, nagyfeszültségű és teljesítményelektronikai, passzív elemek) eszközök és az érzékelők, beavatkozók, valamint bioanalitikai eszközök, ill. kombinációik egy-egy közös tokban való megvalósítására (Sytem in Package –SiP) területén folynak. Új, innovatív működési elvek integrált mikro- és nanotechnológiai megvalósításáról van szó, mint amilyen a mesterséges orr (gázérzékelésre), tapintásérzékelés (robotikai alkalmazásra), orvosi szenzorok és implantátumok, valamint az egyik „legtisztább” megújuló energiaforrás fejlesztése, a fotovillamos energia-átalakítókhoz kapcsolódó technológiai és méréstechnikai megoldások.

A konferencián köszöntőt mond Dr. Vass Ilona az NKTH alelnöke. Részt vesz és előadást tart Prof Dr. G.Q . Zhang, az ENIAC – Európai Nanoelektronikai Technológiai Platform tudományos bizottsága „More than Moore” csoportjának vezetője, valamint Prof. Dr. Wim C. Sinke az EU PV –Európai Fotovoltaikus Technológiai Platform Science, Technology & Applications munkabizottságának vezetője.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle