Connect with us

Hirdetés

technokrata

15 megapixel, HD videók – itt a Canon EOS 500D

Smart home

15 megapixel, HD videók – itt a Canon EOS 500D

A japán cég bemutatta a nagysikerű EOS 450D utódmodelljét.

A Canon a tavalyi év során – 2008 szeptemberében – hozta forgalomba első, videókat is készítő EOS fényképezőgépét, az EOS 5D Mark II-t. A most bejelentett kompakt és könnyű kialakítású digitális tükörreflexes modell, az EOS 500D szintén biztosítja a felhasználóknak a teljes méretű nagyfelbontású (HD) videofelvételeket is.

Az EOS 500D fényképezőgép 15,1 megapixeles APS-C CMOS képérzékelővel rendelkezik, mely részletgazdag, hatalmas méretekben kinyomtatható képek készítését teszi lehetővé. A gyenge fényviszonyok esetére az EOS 500D ISO érzékenysége 3200-ig állítható, ez azonban kibővíthető akár 12800-ra is, így a felhasználó a leggyengébb fényben is készíthet megfelelő minőségű felvételeket. A kiváló zajcsökkentési jellemzőket a DIGIC 4 processzor biztosítja.

Az EOS 500D vadonatúj funkciója lehetővé teszi a fotózás iránt rajongók számára, hogy egy új perspektívából is megörökíthessék a világot maguk körül. A kiváló minőségű fotók mellett a géppel most nagyfelbontású HD 1080p videók is készíthetők. A hosszabb felvételek készítésénél a felhasználó választhatja a 720p, vagy VGA felbontást is helytakarékossági célból. A beépített HDMI kimenet lehetővé teszi a fotók és videófelvételek azonnali megtekintését kompatibilis HDTV-n.

A felvételek a 3 colos képátlójú Clear View LCD képernyőn tekinthetők meg. A 920.000 képpontból felépülő LCD először az 5D Mark II gépben jelent meg, melynek segítségével megjeleníthetők az elkészült felvételek, ellenőrizhető az élesség és kezelhető az EOS menürendszer. Az Élőkép módban különleges szögekből is készíthetők felvételek, és használhatók a kontraszt alapú és Arcfelismerés autofókusz funkciók. Ezeknek köszönhetően a kompakt fényképezőgépekből jól ismert autofókusz funkció úgy használható, hogy közben a kép valós időben követhető az LCD-n.

A DIGIC 4 processzor segítségével 3,4 kép/másodperces sebességű sorozatfelvételek készíthetők, akár 170 JPEG felvételig egy sorozatban. A nagy lefedésű autofókusz rendszer 9 egyedi érzékelőt használ, köztük egy kereszt típusú középső pontot, amely akár f/2.8 objektívekhez is használható, és ennek segítségével gyors egymásutánban készíthetők kiváló minőségű felvételek. A DIGIC 4 a CMOS képérzékelővel együttműködve végzi a zajcsökkentési műveleteket, és a 14 bites képfeldolgozással finom árnyalatokat és természetes színeket hoz létre a képen. Ezenkívül a DIGIC 4 felelős a gyors indítási időért és az elkészült felvételek szinte azonnali megjelenítéséért a kijelzőn.

A kompakt, könnyű váz ellenére az EOS 500D fényképezőgép az EOS rendszer minden elemét tartalmazza. A gép jellemzői és funkciói, többek között a nagy fényerejű kereső és az intuitív EOS menürendszer, világszínvonalú felhasználói élményt nyújtanak a fotós számára. A képminőséget az EOS Integrált Tisztítási Rendszer őrzi, amely csökkenti a lerakódó por mennyiségét, valamint taszítja és eltávolítja a port a képérzékelőről. A makacs porszemek nyomai a képhez hozzáfűzhető Portérkép segítségével később a Digital Photo Professional szoftverrel eltávolíthatók.

A Digital Photo Professional egy, a RAW formátumú képek szerkesztését is lehetővé tévő szoftvercsomag, olyan funkciókkal, mint körbevágás, ellenőrzés, bélyegző, valamint a fényerő, a fehér-egyensúly és a Képstílus módosítása. A szoftvercsomag része az EOS Utility és a Képstílus szerkesztő is.

A fényképezőgép kompatibilis a Canon EF és EF-S objektívek és az EX-sorozatú Speedlite vakuk teljes választékával, többek között a kivételesen kompakt, nagy teljesítményű, vadonatúj Speedlite 270EX vakuval, amely indirekt és zoom vakufejet tartalmaz, és 2 darab AA méretű elemről működik.

A Canon fényképezőgépeket használók bejelentkezhetnek a Canon Image Gateway szolgáltatásra, mely hozzáférést nyújt a legújabb EOS információkhoz, frissítésekhez, és exkluzív EOS tartalmakhoz, de olyan eszközöket is biztosít, melyekkel a felhasználók saját videó podcastokat hozhatnak létre, és az interneten bemutathatják felvételeiket.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés