Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új LG Blu-ray lejátszó: net kapcsolat, Youtube és BD Live

Smart home

Új LG Blu-ray lejátszó: net kapcsolat, Youtube és BD Live

Az LG hazai képviselete ma délután egy fővárosi mozi VIP termében leplezte le a cég egyik legújabb Blu-ray termékét.

Mint az a rendezvényen elhangzott, az LG új Blu-ray lejátszót vezet be a magyar piacra, mellyel többek között a közkedvelt YouTube-on elhelyezett internetes tartalmak közvetlenül a televízión jeleníthetők meg. Az LG BD370 hozzáférést biztosít az egyes Blu-ray lemezek BD Live interaktív tartalmaihoz is, valamint páratlanul széleskörű lejátszási formátumlistával büszkélkedhet, beleértve az MKV kiterjesztésű, nagyfelbontású tömörített fájlokat is.

Az LG BD370 azonnali hozzáférést biztosít a világ egyik legnagyobb videómegosztó portáljához, a YouTube-hoz, így televízión keresztül nézhetjük meg a feltöltött videókat. Keresni a televízió képernyőjén megjelenő billentyűzet és a távirányító segítségével lehet, a találatok közti választást pedig az ikonszerű előnézet teszi még egyszerűbbé, A megjelenített videók képének mérete a képernyőre optimalizálható.

A BD370 különféle adathordozókon számtalan formátumban tárolt tartalmat képes lejátszani. Ilyen az egyre népszerűbbé váló, nagyfelbontású, tömörített MKV kiterjesztésű fájl is. A kompatibilis fájlformátumok között szerepel a már megszokott DivX, MPEG4, JPEG, MP3 és a WMA, valamint olyan további nagyfelbontású, tömörített fájlformátumok is, mint az MP4 és az AVI. Ezeket a BD370 – a Blu-ray lemezeken túl – optikai adathordozóról (például CD-k, DVD-k és Blu-ray lemezek) vagy USB pendrive-ról is ugyanolyan kiváló minőségben játssza le.

Az LG BD370-en keresztül a filmrajongó hozzáférhet továbbá online filmelőzetesekhez, kulisszák mögötti jelenetekhez és olyan más extrákhoz, mint csengőhangok, interaktív játékok és filmfeliratokhoz is. Ezt a készülék és a lemez BD Live funkciója teszi lehetővé.

˝Amikor elkezdtem moziba járni, a film elválaszthatatlan volt a mozitól. És ezen a televízió sem sokat változtatott, hiszen a tévében a film csupán a műsorfolyam egyik eleme. Aztán a nyolcvanas években megjelent a home video. Szerettük, mégis csupán a mozi gyenge pótlékának tekintettük˝ – mondta el Réz András, filmesztéta, majd hozzátette: ˝Mára a mozi szerepe megváltozott. Vannak filmek – és nem feltétlenül a legrosszabbak -, amelyek be sem jutnak, vagy többé nem jutnak be a mozikba. Így aztán házhoz jönnek magas – Blu-ray – kép- és hangminőségben. És olyasmit is kínálnak, amit a mozi nem. Hiszen például a BD Live a világhálón elérhető tartalmakkal egészítheti ki a filmélményt˝.

˝Az LG mindig is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy ne csak egy adott célra használható termékeket gyártson, hanem azok több, a felhasználó számára fontos funkciót is tartalmazzanak. Nagyon büszkék vagyunk rá, ismét sikerült egy felhasználóbarát terméket piacra bocsátanunk, hiszen az LG BD370 YouTube elérést és BD Live tartalmakhoz való hozzáférést biztosít, valamint lehetővé teszi az MKV fájlok lejátszását is, így olyan sokoldalú készülékké válik, amilyen még nincs a piacon. Az LG csúcstechnológiás és elegáns formatervezésű készüléke magasabb szintre emeli az otthoni mozizás és szórakozás élményét, amely reményeink szerint a filmszerető nagyközönség körében nagy sikert arat majd˝ – mondta Szili Krisztián, az LG Electronics Magyar Kft. regionális szórakoztatóelektronikai marketing menedzsere.

Az LG BD370 képminőség területén is remek teljesítményt nyújt, hiszen a HDMI 1.3 csatlakozásoknak köszönhetően a készülék lenyűgöző 1080p felbontású képet ad, kiváló színmélységgel. Ez hozzájárul ahhoz, hogy az ívek letisztultak, a részletek élesek, a színek pedig csíkoktól mentesek és valósághűek legyenek. De az LG BD370 nem csupán Blu-ray filmek lejátszása során nyújt kiváló minőséget, DVD felkonvertáló funkciója révén, a hagyományos DVD filmek felbontását 1080p minőségűre javítja, így a Blu-ray lemezek elterjedésével nem kell lecserélnünk a már meglévő DVD gyűjteményünket ahhoz, hogy jobb minőségben élvezhessük kedvenc filmjeinket.

Az ˝Express Reaction˝ üzemmódnak köszönhetően 18 másodpercre van szükség ahhoz, hogy a készülék az 1 wattnál is kevesebb energiafogyasztású készenléti állapotból működésre készen álljon. A BD370 elegáns megjelenését bekapcsolás után a középső panel színváltó jelzőfénye teszi még különlegesebbé, ami Blu-ray lemez esetén kéken, DVD-knél pirosan, CD-k lejátszásakor pedig lilán világít. Az LG SIMPLINK-csatlakozás egyetlen távirányító használatával biztosítja a házimozi rendszer valamennyi kompatibilis összetevőjének teljeskörű vezérlését.

A Dolby True HD és a DTS-HD formátumok javítják a nagy bitsebességű hang minőségét. A hangzás bitről bitre megegyezik a stúdióban készített profi hangfelvétellel, így a Blu-ray lemezek nagyfelbontású mozizást és a páratlan hangzást tesznek lehetővé.

Az LG BD370-es Blu-ray lejátszója 2009 márciusától érhető el Magyarországon. A termék bruttó ajánlott fogyasztói ára 69.900 forint.

Főbb jellemzők:
-Közvetlen YouTube elérés
-Blu-ray lemez lejátszás 1080p Full HD felbontásban
-Normál DVD-k konvertálása 1080p felbontásra
-HD Video lejátszás (mkv, mp4, avi)
-BD-Live és Bonus view
-HDMI 1.3 Deep Color technológiával
-7.1 csatornás Dolby TrueHD és DTS-HD dekódolás
-USB Plus
-Azonnali reagálás (˝Express Reaction˝)
-SIMPLINK (HDMI-CEC).



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés