Connect with us

technokrata

Bakelitről MP3-ba

Smart home

Bakelitről MP3-ba

Régi lemezek digitalizálása vadonatúj lejátszóval.

Két új lejátszót jelentett be a Stanton DJ: a profi audiotermékeiről ismert cég T.92 és T.55 készülékeivel lehetőséget kínál, hogy a régi bakelit lemezeiken tárolt dalokat digitális formára alakíthassa a felhasználó. Ennek érdekében a lemezjátszók USB és S/PDIF digitális hangkimenettel is rendelkeznek, valamint a vállalat mellékelte hozzá a Cakewalk Pyro Audio Creator és az Audacity szoftvereket. Előbbi zeneszerkesztési funkciókat tartalmaz, mellyel kiszűrhető a nem kívánt zörejek, zajok egy része a digitális változatból. Az Audacity a digitális anyag átvitelére szolgál, függetlenül attól, hogy a célplatform Windows-os vagy Mac-es.

Hardveres kialakításuk illeszkedik a minél tisztább lejátszáshoz: az S-alakú lemezjátszókar alacsonyabb torzítást eredményez, a lemez forgás közbeni súrlódását pedig még alacsonyabbra vették. Beépített digitális jelfeldolgozó (DSP) chip révén a hangmagasság változása nélkül lehet a lejátszás sebességét vezérelni. A két modell között lényegében a meghajtást illetően van jelentős különbség: a drágább, 300 dollárba kerülő T.92 esetében közvetlen meghajtású, nagy nyomatékú motor biztosítja a lemez stabil forgatását, míg a 200 dolláros, olcsóbb modell a gyártó szerint „felhasználóbarát szíjhajtást” alkalmaz.

A strapabíró alapra épített, fekete, fekete/szürke színű készülékek természetesen elsősorban az audiofil közönség számára készültek; forgalomba először az Egyesült Államokba kerülnek.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek