Connect with us

Agyhullámainkkal irányítható játék – bemutatóvideó

Smart home

Agyhullámainkkal irányítható játék – bemutatóvideó

A rajongóknak a Csillagok háborújából már ismerős lehet: játék érintés nélkül, pusztán agyi aktivitással.

Januárban írtunk a Force Trainer (Erő Edző) nevű játékról. A körülbelül 100 dollárba kerülő eszköz két részből áll. A fő elem egy 25 centiméteres, függőleges helyzetbe állított műanyag cső, benne egy gömbbel. Az egész alatt pedig egy levegő mozgatására képes szerkezet van, amit viszont nem fizikai ki-bekapcsolásra terveztek. A Force Trainer másik elemével lehet életre kelteni a berendezést: a fejünkre erősített headset révén tudjuk a gömböt (illetve a levegőbefújást) irányítani.

A headset egy egyszerűsített EEG eszköz, ami képes legfőbb szervünk aktivitásának, vagyis az agyhullámoknak az érzékelésére, hasonló módon, mint ahogyan ezt a gyógyászatban alkalmazott készülékek teszik. A játék életre keltéséhez koncentrálnunk kell, és ha megfelelő mértékben fókuszálunk, a levegő megmozgatja a műanyag csőben levő labdát – természetesen anélkül, hogy ahhoz hozzáérnénk. Minden további magyarázat helyett álljon itt egy bemutatóvideó, ami az idei new yorki játékkiállításon mutatkozott be először az érdeklődők előtt.

Sajnos egyelőre még nem vehető meg a boltban a Force Trainer. A Starwars.com szerkesztője, Pete Vilmur korábban interjút készített a játékot bejelentő Uncle Milton Industries-zel, pontosabban a vállalat vezérigazgatójával, Frank Adlerrel. Adler elmondása szerint az idei év őszén debütál majd kereskedelmi forgalomban az „Erő Edző”, vélhetően először csak az Egyesült Államokban.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom