Connect with us

technokrata

Smart home

Beszélő Ipod

A Shuffle változat még kisebb, mint a korábbi modell.

Az Apple bemutatta az Ipod Shuffle előző generációnál lényegesen kisebb változatát. Ez az első zenelejátszó, amely beszél használójához, ugyanis az új VoiceOver funkció lehetővé teszi, hogy a készülék beszédhangon felolvassa dalaink címét, előadóját és lejátszási listáink nevét.

A harmadik generációs Shuffle sokkal kisebb, mint egy ceruzaelem, csaknem 1000 dal tárolására képes (négyperces, 128 Kbps-os AAC kódolású zeneszámok esetén), és a fülhallgató kábelén elhelyezett vezérlőelemekkel könnyen használható. Egyetlen gombnyomás segítségével játszhatja le dalait, vagy épp szüneteltetheti a lejátszást, szabályozhatja a hangerőt, válthat a lejátszási listák között és hallgathatja meg a zeneszámok címét és előadóját. Új alumínium dizájnja magában foglal egy rozsdamentes acélcsíptetőt is, a könnyebb hordhatóság érdekében.

A készülék a keverési (shuffle) funkción alapul, amely a zenei könyvtárából véletlenszerűen választ ki dalokat. Ha felhasználójának nem jut eszébe egy éppen játszódó zeneszám címe vagy előadója, a lejátszó egyetlen gombnyomásra közli azokat, ám emellett olyan információkról is tájékoztat, mint például az akkumulátor állapota. Az Ipod Shuffle 14 nyelven képes beszélni: angolul, cseh nyelven, franciául, görögül, hollandul, japánul, lengyelül, mandarin kínai nyelven, németül, olaszul, portugálul, spanyolul, svédül és törökül.

A 4 GB-os tárolókapacitással és az akár 10 órányi akkumulátor üzemidővel rendelkező lejátszó ezüst és fekete színekben hamarosan Magyarországon is megvásárolható. Használatához Itunes 8.1-es vagy újabb szoftver szükséges, valamint USB 2.0 kapuval felszerelt Mac számítógép Mac OS X v10.4.11 vagy újabb rendszerrel, illetve USB 2.0 kapuval felszerelt PC számítógép Windows Vista, XP Home vagy Professional (Service Pack 3) rendszerrel.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák