Connect with us

Egér a mosogatógépben?

Smart home

Egér a mosogatógépben?

És ha a billentyűzet is koszos, dobjuk csak az egér után!

Áttörő újdonságok ugyan nem jellemezték az idei Cebitet, de néhány apróbb érdekesség mégis felhívta magára a figyelmet. Az egyik ezek közül a floridai Seal Shield fejlesztése volt: a cég standján mosogatógépben mosták tisztára a koszos(nak titulált) egereket, billentyűzeteket, televíziós távirányítókat. A vállalat egyik alkalmazottja pedig egy asztalnál mosogatószeres vízbe merített billentyűzeten dolgozott – a klaviatúrának látszólag semmit sem ártott az elektronikai eszközök számára igencsak ellenséges közeg.

Nem meglepő, hogy a titok a burkolatban rejlett: a Seal Shield ugyanis olyan perifériás eszközöket forgalmaz, amelyek a környezeti nedvességgel szemben nagymértékben ellenállóak. Ennek köszönhetően drasztikus tisztítási folyamatokat is túlélnek, sőt, mi több, kifejezetten olyan környezetbe terveztettek, ahol így kell kezelni az eszközöket. Például egy kórházban, ahol rengeteg vírus, baktérium okozhat problémát, nem elegendő a nedves törlőkendős takarítás. Ugyanakkor a Seal Shield minden bizonnyal nem látott még magyar kórházat…

Visszatérve a cég termékeire: nem csak egészségügyi intézményekbe ajánlják egereiket, billentyűzeteiket, hanem bárkinek, akinek igénye van a nagyfokú tisztaságra. Ezért akár otthonra is megvehetők. Tovább fokozandó a védelmet, egyes eszközeiket ezüstözött bevonattal látták el – a nemesfém közismerten antibakteriális hatással rendelkezik, felületén jóval nehezebben tapadnak meg a kórokozók, mikrobák.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom