Connect with us

technokrata

Hogyan néz ki egy felrobbant laptop?

Smart home

Hogyan néz ki egy felrobbant laptop?

Lángok borítottak el egy londoni irodában használt Apple Powerbookot.

A The Inquirer online bulvárlap beszámolója szerint egy meg nem nevezett brit vállalatnál a múlt héten csúnya esemény szemtanúi lehettek az alkalmazottak. Egyikük hordozható számítógépe heves fény- és hangjelenségek közepette felrobbant: a lángnyelvekkel elborított, füstöt okádó laptop akkumulátora nem bírta a strapát.

A cég egyik rendszergazdája saját szemével látta a történteket: „Amikor odaértem, a füst java már eloszlott, és semmi jelentős nem történt. Felvettem a notebookot, hogy megvizsgáljam, majd körbeforgattam. Nem sokkal ezután letettem, és ezt követően gyakorlatilag azonnal felrobbant. Hat láb (körülbelül két méter – a szerk. ) magasságra csaptak fel a lángok a levegőben, és hevesen szikrázott a készülék.” – nyilatkozta a férfi.

Mivel a rendszergazda aggódott az akkumulátorból kiáramló füstben levő kémiai anyagok miatt, mindenkit kiküldött az irodából, ezért szerencsére senki sem sérült meg. „Ott álltam, és azon gondolkodtam, hogy mit csináljak a laptoppal, amikor hirtelen tűz csapott ki az akkumulátorból.” – mondta a férfi – „A tűzoltó készülékért mentem, és éppen amikor nekiálltam oltani, hirtelen felrobbant az egész. A lángok ekkor magasra csaptak, folyamatosan szikrázott és ropogott az egész eszköz. Gyorsan megnyomtam a tűzjelzőt, és leléceltem.”

Később, a tűz kialvása után megvizsgálták a masinát, és kiderült, valóban az akkumulátor a ludas. Az energiatároló egység beleolvadt a laptopba, és még percekig vörösen izzott. Pedig az ominózus Powerbook nem is volt végletesen öreg: nem sokkal múlt három éves, amikor megsemmisült. Azt nem tudták megmondani, hogy az akkumulátor vajon az Apple által hibásnak minősített és ezért visszahívott sorozatba tartozott-e, mert korábban nem vizsgálták, az esetet követően pedig már nem lehetett megállapítani.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle