Connect with us

technokrata

Gyors, automatizált beszállás a reptereken

Smart home

Gyors, automatizált beszállás a reptereken

Rádiófrekvenciás azonosítással teszi egyszerűbbé a check-in folyamatát a Lufthansa.

2009. február 18-tól Európa-szerte mintegy 300 új check-in automatát helyez üzembe a német légitársaság. Elsőként a két nagy gyűjtőterminálon, Frankfurtban és Münchenben, valamint a Lufthansa Italia állomáshelyén, Milánóban helyezik üzembe az új berendezéseket, április végére pedig az összes automata cseréje lezajlik majd. Az új terminálok a korábbinál modernebb külalakkal, megnövelt képernyővel és rádiófrekvenciás azonosító (RFID) rendszerrel egybekötött kártya- és útlevélolvasóval rendelkeznek.

Az új megoldásnak köszönhetően az utasok gyorsan és rugalmasan intézhetik beszállásukat, illetve adhatják fel poggyászukat, ehhez mindössze egy megfelelő azonosító okmányra (személyi igazolványra, vagy útlevélre) van szükségük. A gép beolvassa az okmányt, majd az utas feladhatja a poggyászát, illetve a járatszám, a célállomás, vagy a foglalási kód megadásával kinyomtathatja beszállókártyáját. A PayPass funkcióval ellátott Miles & More-hitelkártyával rendelkező utasoknak ezentúl pedig elég a kártyát az automata szkennerre helyezniük, így azonnal megtörténik az azonosítás.

Miután az utas bejelentkezett és feladta poggyászát, a beszállókártyán található kétdimenziós vonalkódot elég ráhelyeznie a szkennerre, s máris a Check-in menüben találhatja magát, amelyben változtatásokat hajthat végre – például másik ülést foglalhat magának. Az új automaták ráadásul arra is képesek, hogy rögzítsék a számos hatóság által előírt APIS (Advance Passenger Information System – Kiterjesztett Utasinformációs Rendszer) adatokat a gép indulása előtt. Az utasoknak mindössze ki kell választaniuk ezt az opciót a menüben és a szkenner elé kell tartaniuk az azonosító okmányt.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák