Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lecsaptak Európa legnagyobb volumenű kalózbandájára

Smart home

Lecsaptak Európa legnagyobb volumenű kalózbandájára

Elképesztő mennyiségű másolt CD és DVD került elő a rendőrségi razzia során.

Múlt hét szerdán komoly fogást sikerült elérniük a lengyel rendőröknek: egykori északi szomszédunk hatóságai arról számoltak be, hogy az Európai Unió legnagyobb volumenű, digitális kalózkodással foglalkozó csapatát sikerült lefülelniük. Anna Kedzierzawska, a varsói városi rendőrség az AFP-nek adott tájékoztatásában kiemelte azt is, hogy a sikereket nem egyedül, hanem más országok bűnüldöző szerveinek segítségével tudták elérni.

Mindez a számok nyelvére lefordítva közel 54 ezer kompakt lemezt és DVD-t jelentett, illetve négy gyanúsítottat – köztük a csapat vezetőjét – is őrizetbe vettek. A szóvivő elmondása szerint a 38 éves Krzysztof M. két, egyébként legálisan működő másolóközpontot használt a jogsértő tevékenység folytatásához: egyet a lengyel fővárosban, Varsóban, egyet pedig a dél-lengyelországi Rybnik városában. Az így előállított hamisítványokat aztán Nyugat-Európába küldték értékesítésre.

Pontosan nem lehet tudni, hogy mióta végeztek illegális másolásokat a lengyel kalózok, de a rendőrség szerint 2008 októberéig vissza lehet követni a nyomokat. A lefoglalt anyagok átvizsgálása emellett olyan érdekes információkkal is szolgált, mint a lemásolt filmek címei. A lengyel média szerint a Gettó milliomos (Slumdog Millionaire) és a Mickey Rourke visszatérését elhozó The Wrestler kiemelkedően magas arányban képviseltetett az illegális kópiák között.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés