Connect with us

technokrata

Napfényben is jól látható LCD

Smart home

Napfényben is jól látható LCD

Az LG továbbfejlesztette a folyadékkristályos megjelenítést.

Akinek valaha is volt már köze noteszgéphez, tudja, milyen nehezen látható rajta a tartalom, ha természetes fény éri a kijelzőt. Míg egy relatíve sötét szobában kiváló fényerősséget produkál az LCD, napfényben nagyon leromlik olvashatósága. Ezen változtat az LG fejlesztése, mely az alig két hét múlva esedékes CES-en fog debütálni.

Mielőtt azonban erre rátérnénk, vizsgáljuk meg, mi a gond a kijelzőtípusokkal, különböző fényviszonyok között! Minden LCD panelhez szükség van fényforrásra, hiszen anélkül csak sötétséget látnánk a kijelzőn. A legtöbb laptopban és televízióban ezt egy háttérvilágítást biztosító panel szolgáltatja – ez zárt terekben jó fényerőt biztosít, de szabadtéren szinte láthatatlanná válik az LCD-n megjelenő tartalom. A reflektív (azaz tükröződő) panelek pedig a környezet fényét használják a kép megvilágítására, ami nagyon jól használható nagy fényerősségű környezetben (jellemzően szabadtéren), de szobákban, irodákban megint nem kapunk kielégítő teljesítményt.

„Backlight Data Signal Switching Technology” névre keresztelte el a távol-keleti vállalat azt a technológiát, ami a fenti két állapot előnyös oldalait kombinálja. A 14,1 colos TFT LCD lehetővé teszi, hogy a felhasználó válthasson a reflektív és transzmisszív üzemmódok között. Így tökéletesen látható marad a kijelző tartalma akkor is, ha négy fal között vagyunk, és akkor is, ha a szabadban bóklászunk.

Ráadásul minél többet vagyunk külső területen, annál tovább bírja majd a laptop is, hiszen az akkumulátort kevésbé fogyasztja ilyenkor az LCD üzemeltetése. Az LG 9:1-es kontrasztarány produkálása mellett 75 százalékkal tudta csökkenteni a folyadékkristályos kijelző energiaigényét reflektív módban.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle