Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jönnek a 400 GB-os Blu-ray lemezek

Smart home

Jönnek a 400 GB-os Blu-ray lemezek

A jelenlegi meghajtókkal teljes a kompatibilitás.

Legalábbis a Pioneer állítása szerint. A vállalat ugyanis a héten jelentette be legújabb fejlesztését, mely egy új gyártástechnológiának köszönhetően jelentősen képes megnövelni a Blu-ray lemezek kapacitását. Ismert, hogy ezek alapértelmezett esetben 25 GB-nyi adat tárolására vannak felkészítve. A korongokra azonban több réteg is felvihető, amivel egyenes arányosan nő a tárkapacitás is.

Tizenhat réteget tudtak kialakítani a Pioneer mérnökei a minap bejelentett lemezen, aminek részletes vizsgálata után megállapították, hogy az kompatibilis a jelenlegi meghajtókkal. Vagyis ha valaki már birtokol egy Blu-ray drive-ot, akkor nem kell lecserélnie abban az esetben sem, ha vásárol egy ilyen nagykapacitású korongot. Holott az adathordozó felületeken kisebb méretűvé váltak az információtartalmat hordozó gödrök és a sugár hullámhossza is csökkent valamelyest. Az viszont szinte biztos, hogy egy firmware frissítésre a mai lejátszóknak is szüksége lenne egy 400 GB-os BD alkalmazásra bírásához.

És mindez nem csak az olvasókra vonatkozik! A Pioneer bejelentése értelmében, amikor a 400 GB-os Blu-ray lemezek megjelennek, akkor az íróegységek képesek lesznek rájuk adatokat égetni. Azt azonban bölcsen nem árulták el, hogy pontosan mikorra is várható a média debütálása.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés