Connect with us

technokrata

Itt a 24,5 megapixeles Nikon D3X – ez már nem játék!

Smart home

Itt a 24,5 megapixeles Nikon D3X – ez már nem játék!

A Nikon ma reggel bemutatta új D-SLR csúcskészülékét, a D3X nevű modellt.

A díjnyertes D3 megbízhatóságát, kezelhetőségét és tartósságát megöröklő D3X képérzékelőjének felbontása jóval nagyobb az elődjénél. A vadonatúj, 24,5 megapixeles CMOS-képérzékelő révén a fényképezőgép kiválóan használható egy sor fényképezési helyzetben, stúdióban és kültéri helyszínen egyaránt.


A D3X különleges fejlesztésű, FX-formátumú CMOS-képérzékelője 12 csatornás adatkiolvasással, teljes fedésű mikrolencse-elrendezéssel és a chipre integrált zajcsökkentéssel rendelkezik. Kategóriájának legjobb felvételi sebességét produkálja, zajcsökkentése pedig még a magas érzékenység-beállítások mellett sem jár a részletek elvesztésével.

A D3X a széles 100-1600 ISO érzékenységtartományban használható, ami tovább bővíthető ISO 50 és ISO 6400 értékig. Teljes felbontás esetén 5 kép/másodperc, 10 megapixeles DX-kivágás módban pedig 7 kép/másodperc sorozatfelvételi sebességre képes. Az elismert MultiCAM3500FX 51 pontos automatikus élességállítási rendszer rendkívül precíz egypontos élességállítást tesz lehetővé, és gyenge fényben is kiváló dinamikájú élességkövetést kínál.

A fényképezőgép Élő nézet módja jól illeszkedik a stúdiók munkafolyamatába, illetve olyan más helyzetekben is jól használható, amikor a kereső használatára nincs lehetőség. A gép remekül reagál: indítási ideje 12 ezredmásodperc, kioldási késedelme pedig 40 ezredmásodperc. A kevlar/szénszálas kompozit záregységet a profikra jellemző, intenzív használatra tervezték, és 300.000 ciklusos tesztnek vetették alá.


A fényképezőgép 50 MB-os, 14 bites NEF (Raw) fájljai már a holnap kereskedelmi és ügynökségi fotóigényeit tartják szem előtt. A Capture NX2 szoftverrel a NEF fájlok a középformátumú gépek képeinek megfelelő tartományban dolgozhatók fel (140 MB, 16 bites TIFF-RGB).

A 160x157x88 milliméter méretű és 1220 gramm tömegű D3X ergonómiáját és kezelhetőségét a D3-tól örökölte, melyet úgy terveztek, hogy bárki gyorsan és hatékonyan munkához láthasson vele. A kereső képfedése 100 százalékos, a nagy felbontású, 3 colos, 920.000 képpontos VGA TFT-monitor pedig kiváló minőségű visszajátszással segíti az elkészített képek helyszíni ellenőrzését. A D3X magnézium váza, melyet szigetelés véd a nedvesség és a por ellen, támogatja a Nikon vezeték nélküli rendszerét (WT-4), valamint HDMI-kimenettel és kettős CF-kártyafoglalattal rendelkezik, továbbá kompatibilis az új GP-1 GPS-egységgel is.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle