Connect with us

technokrata

Új, lapos rack-PC a piacon

Smart home

Új, lapos rack-PC a piacon

Nagy volumenű mérésadat-feldolgozás két modul magasságban.

A Siemens Industry Automation divíziójának Simatic termékcsaládjába tartozó 19”-os rack-PC-család új, kompakt, ipari szabványos taggal bővült Simatic 647B típusnéven. Az új készülék lapos: mindössze két modul magasságú, ami fele az összehasonlítható korábbi 847B rack-PC magasságának. Helytakarékos beépítési mélységének köszönhetően standard vezérlőszekrényekbe szerelhető, amelyek minimum 500 milliméter mélyek. A PC-t nagy teljesítményű Intel Core2 duális központi egysége alkalmassá teszi nagy számítási igényű automatizálási feladatokra, például nagy volumenű mérésadat-feldolgozásra vagy ipari képfeldolgozásra.

Az új PC teljesen-fém házban van szerelve; magas fokon tesz eleget az elektromágneses összeférhetőség (EMC) követelményeinek, és külső behatásokkal, vibrációval szemben nagyon ellenálló. 50 Celsius fok környezeti hőmérsékletig működőképes. A ház mindössze egy csavar oldásával könnyedén nyitható, és szükség esetén az elülső kettős ventillátor és a szűrőbetét szerszám nélkül cserélhető

A 647B hat USB 2.0 porttal rendelkezik, (melyek közül kettő van az előoldalon), továbbá két PCI hellyel és két “team-képes” gigabites Ethernet porttal. Az előlapon jól látható LED-ek segítik a gyors diagnózist, és kijelzik többek közt a RAID1, Ethernet, ventillátorok állapotát és a hőmérsékletet. A rendelhető opciók: nagy teljesítményű PCI Express x16 grafikai kártya “Dual View” vagy “Display-Clone” célra, DVD író-olvasó, és a gyárilag fölinstallált és aktivizált Windows XP Professional, Vista Ultimate és Server 2003 operációs rendszerek.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák