Connect with us

technokrata

Videokártya és hangkártya egyben

Smart home

Videokártya és hangkártya egyben

Átszámítva nincs tízezer forint – az S3 Graphics új GPU-jába audio mag is került.

A Via Technologies által birtokolt S3 Graphics szebb időket is megélt már, ami a grafikus vezérlők piacán betöltött szerepét illeti. A héten azonban megcsillantottak valamit régi fényükből: bejelentették következő generációs, alacsony árú grafikus processzorukat, melynek érdekessége, hogy integrált audio maggal is rendelkezik, vagyis egyszerre képes életre kelteni a képi és a hanganyagokat.

A Chrome 400 sorozat nyomdokain haladva született meg az új GPU vonal, melyet fantáziadúsan Chrome 500-ra keresztelt a vállalat. Az új változat az elődhöz képest több képességgel is kibővül, például a teljes HD-s – 1920×1080 pixeles – felbontású videók (H.264, MPEG2 HD és VC-1) natív támogatásával, melynek köszönhetően tehermentesül a processzor filmnézés közben. A GPU a videók utófeldolgozásában is jeleskedik.

Chrome 530 GT

Támogatja a DirectX 10.1-es változatát, illetve az OpenGL 3.0-t. Integrált audiovezérlőjének köszönhetően 7.1-es hangzás megszólaltatására képes, HDMI interfészen keresztül. Ez azt jelenti, hogy a multimédiás tartalmak lejátszásához csak egyetlen HDMI kábelre van szükség; ezen keresztül kerülnek továbbításra a video- és audiojelek. Ken Weng, az S3 Graphics menedzsere szerint a termék ráadásul energiahatékony, vagyis nem forrósodik fel könnyen.

Architektúrális szempontból nincsen sok különbség a 400-as és az 500-as GPU között, azaz ettől sem várhatunk csodát a teljesítmény frontján. 3D-s játékok futtatása közben tehát nem növekszik számottevően az egy másodperc alatt megjelenített képkockák száma – de a vállalat nem is a gamereknek szánja termékét. A médialejátszó munkaállomásokba, otthoni PC-kbe tervezett videokártya ezért meglepően olcsó – az 512 MB saját memóriával és DVI/HDMI portokkal bíró eszköz 45 dollárért vehető meg a cég online boltjában. Ez átszámítva még a mostani, erős dollárnál is 10 ezer forint alatt marad.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák