Connect with us

Hirdetés

technokrata

Videokártya és hangkártya egyben

Smart home

Videokártya és hangkártya egyben

Átszámítva nincs tízezer forint – az S3 Graphics új GPU-jába audio mag is került.

A Via Technologies által birtokolt S3 Graphics szebb időket is megélt már, ami a grafikus vezérlők piacán betöltött szerepét illeti. A héten azonban megcsillantottak valamit régi fényükből: bejelentették következő generációs, alacsony árú grafikus processzorukat, melynek érdekessége, hogy integrált audio maggal is rendelkezik, vagyis egyszerre képes életre kelteni a képi és a hanganyagokat.

A Chrome 400 sorozat nyomdokain haladva született meg az új GPU vonal, melyet fantáziadúsan Chrome 500-ra keresztelt a vállalat. Az új változat az elődhöz képest több képességgel is kibővül, például a teljes HD-s – 1920×1080 pixeles – felbontású videók (H.264, MPEG2 HD és VC-1) natív támogatásával, melynek köszönhetően tehermentesül a processzor filmnézés közben. A GPU a videók utófeldolgozásában is jeleskedik.

Chrome 530 GT

Támogatja a DirectX 10.1-es változatát, illetve az OpenGL 3.0-t. Integrált audiovezérlőjének köszönhetően 7.1-es hangzás megszólaltatására képes, HDMI interfészen keresztül. Ez azt jelenti, hogy a multimédiás tartalmak lejátszásához csak egyetlen HDMI kábelre van szükség; ezen keresztül kerülnek továbbításra a video- és audiojelek. Ken Weng, az S3 Graphics menedzsere szerint a termék ráadásul energiahatékony, vagyis nem forrósodik fel könnyen.

Architektúrális szempontból nincsen sok különbség a 400-as és az 500-as GPU között, azaz ettől sem várhatunk csodát a teljesítmény frontján. 3D-s játékok futtatása közben tehát nem növekszik számottevően az egy másodperc alatt megjelenített képkockák száma – de a vállalat nem is a gamereknek szánja termékét. A médialejátszó munkaállomásokba, otthoni PC-kbe tervezett videokártya ezért meglepően olcsó – az 512 MB saját memóriával és DVI/HDMI portokkal bíró eszköz 45 dollárért vehető meg a cég online boltjában. Ez átszámítva még a mostani, erős dollárnál is 10 ezer forint alatt marad.

Tovább
Hirdetés



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés