Connect with us

technokrata

Hogyan néz ki egy majd´ 3 méteres tévé?

Smart home

Hogyan néz ki egy majd´ 3 méteres tévé?

A világ legnagyobb LCD-je mutatkozott be Magyarországon.

A Media Marktnál mától megvásárolható a Sharp AQUOS XXL 108 hüvelyk (vagyis 274 centiméteres) képátlóval bíró modellje, amely a világ legnagyobb kereskedelmi forgalomban elérhető LCD megjelenítője. Igaz, valószínűleg roham nem indul a készülékért, hiszen itthon 35 millió forintos áron került kiállításra a West Endben található üzletben. Szánthó Balázs, a Media Markt koncepciómenedzsere újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy konkrét értékesítési terveik ugyan nincsenek, de már vannak érdeklődők, nem kizárt tehát, hogy hamarosan kénytelen lesz megválni az áruház a televíziós részleget uraló óriástól. Szánthó kérdésünkre megerősítette, hogy ebben az esetben azonnal új példányt rendelnek, így tulajdonképpen folyamatosan megtekinthető működés közben a készülék.

Maga a tévé természetesen full-HD felbontással (1920×1080 pixel) bír, és a vállalat nálunk járt, közép-kelet-európai régióért felelős vezetője, Jositaka Tamura szerint – méreteihez képest – alacsony energiaigénnyel rendelkezik. A Sharp legmodernebb kameyamai (Japán) gyárában készülő kijelző esetében ez 1130 wattos fogyasztást jelent. 758 millió szín megjelenítésére képes; emellett olyan aktív képjavító technológiákkal látták el, mint az aktív kontraszt és a külső fényerősség érzékelő. Ennek köszönhetően a készülék a képernyőn látható jelenet és a helyiségben uralkodó fényviszonyok függvényében mindig a legmegfelelőbb értékeket állítja be automatikusan. A Quick Shoot funkció pedig a válaszidő javításával teszi élvezhetőbbé a gyors jeleneteket és a sportközvetítéseket.

A mai napon szintén a Media Marktba került Sharp AQUOS XS1 jelzésű LCD tévé a világ egyik legvékonyabb kereskedelmi forgalomban hozzáférhető televíziója. A tévé oldalvastagsága mindössze 2,3 cm, de a panel a legvastagabb pontjánál sem több mint 5 cm. Az igen magas kontrasztarányú (1.000.000:1), az élethűbb kép elérése érdekében RGB-LED háttérvilágítással ellátott televízió természetesen full-HD megjelenítésre képes, 65 colos (165,1 cm) és 52 colos (132 cm) képátlóval kapható.

A Sharp a Pioneerral együttműködve fejlesztette ki a televízió vékony hangszóróit, amelyek a készülékről leválasztva külön is elhelyezhetők. A készülék DVB-T MPEG-4 tunerrel rendelkezik, mellyel fogható a rövidesen induló magyarországi digitális műsorszórás. Ára 10 forint híján 3,9 millió illetve 2,9 millió forint.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák