Connect with us

Hirdetés

technokrata

HD videók és képek egy érintésnyire

Smart home

HD videók és képek egy érintésnyire

A nyáron bejelentett új kompakt Samsung fotómasina már kapható a hazai piacon.

A HD-Ready mozgóképrögzítés, a 14,7 megapixeles fényképfelbontás és a 28 milliméteres nagylátószög csupán pár jellemzője a Samsung NV100HD típusjelzésű új kompakt fényképezőgépének. Az ezüst–piros és fekete-királyfekete színben kapható, 70 ezer forint körüli árú készülék többek közt 3,6-szoros zoommal, Schneider-Kreuznach optikával, arc és mosolyfelismerő funkcióval, illetve pislogás érzékelővel van felvértezve.

Az optikai stabilizátoron (OIS) kívül a digitális stabilizátor (DIS) is remek szolgálatot teljesít a fémház belsejében. A dupla képstabilizálás során a kézremegésből adódó rázkódást az optikai, a hosszú záridő miatti téma bemozdulást a digitális stabilizátor kompenzálja.

A 95x60x20 milliméter méretű, illetve 178 gramm tömegű NV100HD kamerával nem csak fényképezőgépet, hanem HD film rögzítésére képes videokamerát is kap a vásárló. A videofelvételeket maximum 1.280×720 pixeles felbontásban rögzíthetjük, progresszív letapogatással és akár 30 kép/másodperces sebesség mellett. A felvétel során az optikai zoom is használható, valamint megállítható, majd folytatható a felvétel, anélkül, hogy új file-t kellene létrehozni.

Az NV100HD 3 colos érintőkijelzője a Smart Touch technológiának köszönhetően rendkívül egyszerű kezelést nyújt. Nem kell a gombok felesleges értelmezésével törődni, egyszerűen csak rá kell bökni a képernyőre és a gép elvégzi azt, amit kérnek tőle. Az opcionális HDMI CEC dokkoló állomás segítségével a képek, videók nagy felbontású HD TV-n is megtekinthetőek. Ráadásul az Anynet+ funkció révén akár a fotelben ülve is meg lehet osztani a rokonokkal a nyaralás alatt lencsevégre kapott pillanatokat.

A fotókat és a videókat a beépített tartalom-menedzser (DCM – Digital Contents Manager) szortírozza szét, hogy később egyszerűen megtalálhatóak legyenek a felvételek aszerint, hogy milyen témáról, milyen színekben készültek. Külön helyezi el a fekete-fehér képeket, a tájképeket, a filmeket, vagy éppen a hangjegyzeteket.

Az arcfelismerő automatika egyszerre akár 9 arcot is képes letapogatni és ezekhez igazítja az élességet, valamint a fénymérést, hogy a lehető legjobb minőségű kép születhessen. Mosoly felismeréskor a fotó akkor készül el, ha a gép mosolyt érzékel a képen lévő személyek arcán. A pislogás érzékelés megakadályozza, hogy elkészüljön a fotó, ha a rajta szereplő személyek valamelyike pislogás miatt csukva tartja a szemét. A készülékben 13 témamód áll rendelkezésre, mint például a szépia, vagy a fekete-fehér effektusok. A Beauty Shot, azaz a modellfotó funkció használatával könnyen és gyorsan megszépülhet bárki. Olyan, mintha saját sminkese lenne az embernek: a fényképezőgép. A Samsung NV100HD automatikusan felismeri az arcbőr hibáit, majd kiretusálja azokat, hogy az arcok világosabbnak és simábbnak tűnjenek.

Bárkivel előfordulhat, hogy akaratlanul töröl egy képet. Ez ellen az NV100HD Lomtár (Recycle Bin) funkciója kínál megoldást, mely az operációs rendszerekből már sokak számára ismerős lehet. A törölt képek elsőként a lomtárba kerülnek, ahonnan még veszteségek nélkül visszaállíthatók, egészen addig, amíg a memóriakártya tartalmát nem törlik.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés