Connect with us

technokrata

Töltsünk elemet szélenergiával

Smart home

Töltsünk elemet szélenergiával

A környezettudatos gondolkodás nem csak a multicégek világában lenne fontos, a hétköznapokban is lenne igény a változásra. Koreai feltalálók pontosan ezért terveztek olyan alternatív energiaforrást, amivel az utca emberét is meg lehet szólítani.

Sajnos egyelőre csak koncepció-modellről számoltak be a fejlesztők, de az elképzelés mindenképpen figyelmet érdemel. A Febot fantázianevet viselő találmány gyakorlatilag ablakra tapasztható apró szélkerekekről van szó, amelyek erősebb légmozgás esetén mozgásukkal generálnak energiát, és összekötve őket egy töltőegységgel, máris kényelmesen tölthetjük fel elemeinket áramhasználat nélkül.

Elég egy szelesebb nap, és indulhat is a nagyüzemi töltögetés, igaz, fülledt nyári napokon más forrás után kell néznünk. Mindenesetre az elképzelés nem halálra ítélt, és az ilyen apró ötletekkel tényleg sokat lehetne spórolni az energiával. Ji-yun Kim, Soon-young Yang és Hwan-ju Jeon találmányairól pedig feltehetően hallani fogunk még, remélhetőleg minél hamarabb ér el hozzánk ez a fajta gondolkodás.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák