Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: Iqua 603 Sun – napelemes mobiltelefon kihangosító

egyéb kütyük

Teszt: Iqua 603 Sun – napelemes mobiltelefon kihangosító

Ez a Gigateltől kapott tesztkészülék akár a nap energiájával is működtethető.

Nemrégiben mutattuk be Olvasóinknak a világ első napelemes headsetét, az Iqua 603 Sun-t, most pedig egy ugyancsak napelemes, autós kihangosítót veszünk górcső alá. Az LG HFB-500 előlapját egy relatíve nagyméretű napelem uralja, mely pusztán napenergiával 33 óra alatt képes nulláról teljesen feltölteni a 780 mAh kapacitású lítium-polimer akkumulátort.

Amennyiben 2 órán át sikerült magába szívnia a napsugarakat, az már elegendő ahhoz, hogy egy 1 órás beszélgetést folytassunk a kihangosítón keresztül. Hálózati töltőt nem kapunk a pénzünkért, ha pedig a szivargyújtós autós töltőt használjuk, akkor mintegy 2 óra alatt teljesen fel tudjuk tölteni a lemerült akksit. A gyártó egyébként maximum 16 órás beszélgetési időt, illetve 1.100 órás készenlétet ígér a felhasználóknak. Fontos, hogy az alapcsomagban egy kis kábelt is találunk, melynek segítségével a kihangosítót rá tudjuk csatlakoztatni LG mobilunkra, és ily módon a napelemes kihangosító képes tölteni a telefon lemerült akkumulátorát is.

Az abszolút elegáns megjelenésű, fekete és ezüst színekben pompázó LG HFB-500 baloldalára került a hangerő csökkentő gomb, a hangerőt növelő gomb pedig az ellentétes oldalon található, a fül alá rejtett töltőcsatlakozó társaságában. A hátlap felső részén egy nagyméretű híváskezelő gomb, egy kisebb on/off gomb és egy működésjelző LED lakozik.

A 94,3×50,3×14,4 milliméter méretű és alig 72 gramm tömegű készülék fejlett zajcsökkentő és visszhang szűrő technológiákat vonultat fel, és rendkívül egyszerűen párosítható a különböző mobiltelefonokkal (egyszerre maximum kettővel), még pedig Bluetooth 2.1 (headset, handsfree) kapcsolaton keresztül. A termékhez egy átlátszó műanyagból készült tartót is mellékel a gyártó, mely kis tapadókorongokkal rögzíthető az autó szélvédőjére, ahol ugyebár a legkönnyebb begyűjteni a napsugarakat.



Szólj hozzá!

További egyéb kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés