Connect with us

technokrata

Divx 6.8 – minden eddiginél jobb és gyorsabb videotömörítés

Smart home

Divx 6.8 – minden eddiginél jobb és gyorsabb videotömörítés

50 százalékkal gyorsabb dekódolás a többmagos számítógépeken.

A San Diego-i Divxnetworks hatodik generációs videokodekje (letöltés itt) felfrissítette a korábban talán elhanyagolt extra szolgáltatások támogatását: lehetővé vált a többnyelvűség támogatása – nemcsak feliratozás, hanem több hangsáv egyszerű alkalmazásával is. A hatos változat támogatja a DVD-knél megszokott menük készítését, megjelenítését. Fejlesztői szerint az ötös verzióhoz képest, változatlan minőségi beállítások mellett, akár 40 százalékkal kisebb méretű videofile-okat is elő lehet vele állítani. Jerome Rota, azaz Gej, a formátum létrehozója elárulta, hogy ehhez például az új képelemzési technikák, illetve a zajszint csökkentése járult hozzá.

Sokkal nagyobb lépést hoz azonban a 6.5-ös kiadás, melynek révén immár DivX-ben is megjelenhetnek a HD-s, azaz nagyfelbontású videofilmek. A legújabb kodek akár 1920×1080 (1080i, 1080p) pixeles mozgóképeket is tömöríthet, magas képminőség mellett. Ehhez természetesen már kell bőven számítási teljesítmény, ezért nem meglepő, hogy a többszálas (Hyperthread), a kétmagos és a kétprocesszoros rendszereket minden korábbinál jobban támogatja a DivX 6.5. Rendelkezik egy automatizált zajszűrési technológiával, melynek alkalmazásával a jellemzően DV kamerákkal készített, alacsony fényű felvételeknél fellépő szemcsésedést lehet kevésbé zavaróvá tenni.

A szoftver legújabb, 6.8.5.11-es változata letölthető a Terminal Download gyors adatbázisából, mely – a fejlesztők állítása szerint – minden idők leggyorsabb DivX videó dekódere.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom