Connect with us

Hirdetés

technokrata

Profi HD videókamerák a Canontól

Smart home

Profi HD videókamerák a Canontól

A japán cég a felhasználói visszajelzések alapján fejlesztette ki új high-end kameráit.

A Canon bejelentette az új XH G1S és XH A1S HD kézi, professzionális minőségű HDV1080i (High Definition Video – nagy felbontású videó) kamerákat, melyek az XH G1 és XH A1 típusok utódmodelljei. A kényelmesebb kezelés érdekében a Canon az előző modellekhez képest újratervezte az objektívet, javított a hangminőségen és bővítette a kreatív filmezési funkciók körét. Az XH G1S és az XH A1S kamerákat az XH sorozat felhasználóinak visszajelzése alapján fejlesztették és finomították, így a készülékek minden eddiginél jobban alkalmazkodnak a különféle felvételi körülményekhez.

Az XH G1S és XH A1S legfontosabb jellemzői:
-Professzionális, minőségi 1080i HD felvétel kiválasztható képfrekvenciával (50i / 25F)
-Nagy felbontású, 1/3 col méretű, 1,67 megapixeles, 3CCD-s érzékelő rendszer
-DIGIC DV II processzor
-Új tervezésű, 20x HD videó objektív; a fókusztávolság, a zoom és a rekesz gyűrű három ujjal egyszerre állítható
-Független hangcsúcs határolók kézi módban
-A beépített és az XLR mikrofon egyszerre használható
-Független XLR érzékenység beállítás
-Bővített egyéni képbeállítási lehetőségek, valamint Cine Gamma vezérlés
-A mechanikai formatervezés még robusztusabb és még egyszerűbb kezelést biztosít
-NTSC felvételi módok (60i / 24F / 30F) állnak rendelkezésre a külön vásárolható kiegészítéssel
-Stúdió csatlakozási lehetőségek (csak az XH G1S esetében)
-HD-SDI kimenet tömörítetlen Full HD (1920×1080) videóhoz, 4:2:2 szín mintavételezéssel és beépített audio csatlakozással
-Gen lock bemenet és Time code be/kimenet többkamerás stúdiófelvételhez.

A Canon a kényelmesebb és hatékonyabb használat érdekében újratervezte a HD 20x optikai zoom 4,5-90 mm (32,5-650 mm) L objektívet. Az objektív tartalmazza a Super Range Optical Image Stabilizer (OIS) képstabilizátort, mely a kézben tartott kamerával készített felvételeknél segít a megbízhatóan stabil kép elérésében. A fluorit objektív elemek és a kis szórású (UD) üveg garantálja a tiszta képet, és segít a kromatikus eltérések elkerülésében. Két semleges (ND) szűrő teszi lehetővé a legfényesebb környezetben is a rekesz teljes kinyitását. A többszörös bevonat szinte kizárja a szellemképet és a fényvisszaverődést. A három különálló gyűrűvel (a független fókusz, a zoom és az írisz-vezérlés egyszerre) az objektív könnyebben kezelhető és egyéni igények szerint alakítható: a fókusz korlát és az írisz korlát egyaránt bekapcsolható. Rendelkezésre áll négy, előre programozott fókusz sebesség, melyek a Focus Preset gombbal aktiválhatóak, valamint a további három előre programozott zoom sebességgel egyénileg beállíthatjuk a zoom billentyűt is.

Az új XH G1S és XH A1S készülékeken két XLR audio bemenet található. Az egyes csatornák XLR érzékenysége a külön kézi hangcsúcs korlátozók segítségével függetlenül vezérelhető. Az egyes csatornákon lehetőség nyílik az automatikus és kézi szintek önálló vezérlésére is. A mellékelt elülső sztereó mikrofon monó forrásként használható, amennyiben az egyik XLR csatornába rögzít.

A véletlenszerű működtetés elkerülésének érdekében megváltozott a külső gombok kezelése és elrendezése. További finomítások az új fogantyúszíj, a statív csavarmenet adapter, az új keresőkupak, valamint strapabíróbb csatlakozók (köztük 6-érintkezős Firewire csatlakozó). A más XL és XH sorozatú kamkorderekkel is megosztható SD/MMC memóriakártyákkal a felvételi beállítások egyszerűen megismételhetők, és egyéni programozások is tárolhatók. A kamerán belül a legfeljebb kilenc programozott beállítás mellett 4 GB-os, vagy nagyobb MMC és SDHC kártya is használható.

A teljeskörű rugalmasság érdekében az XH G1S további professzionális csatlakozási lehetőségeket kínál. A HD-SDI kimeneti csatlakozó tömörítetlen Full HD adatot továbbít 1.920×1.080 pixeles felbontással, 4:2:2 színtérrel. A hang és az időkód benne van az SDI jelben. Gen lock bemenet és Time code bemenet/kimenet lehetővé teszi, hogy többkamerás felvételkor az XH G1S más hordozható kamerákkal együtt is használható legyen fő, vagy mellék kameraként.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés