Connect with us

technokrata

Profi HD videókamerák a Canontól

Smart home

Profi HD videókamerák a Canontól

A japán cég a felhasználói visszajelzések alapján fejlesztette ki új high-end kameráit.

A Canon bejelentette az új XH G1S és XH A1S HD kézi, professzionális minőségű HDV1080i (High Definition Video – nagy felbontású videó) kamerákat, melyek az XH G1 és XH A1 típusok utódmodelljei. A kényelmesebb kezelés érdekében a Canon az előző modellekhez képest újratervezte az objektívet, javított a hangminőségen és bővítette a kreatív filmezési funkciók körét. Az XH G1S és az XH A1S kamerákat az XH sorozat felhasználóinak visszajelzése alapján fejlesztették és finomították, így a készülékek minden eddiginél jobban alkalmazkodnak a különféle felvételi körülményekhez.

Az XH G1S és XH A1S legfontosabb jellemzői:
-Professzionális, minőségi 1080i HD felvétel kiválasztható képfrekvenciával (50i / 25F)
-Nagy felbontású, 1/3 col méretű, 1,67 megapixeles, 3CCD-s érzékelő rendszer
-DIGIC DV II processzor
-Új tervezésű, 20x HD videó objektív; a fókusztávolság, a zoom és a rekesz gyűrű három ujjal egyszerre állítható
-Független hangcsúcs határolók kézi módban
-A beépített és az XLR mikrofon egyszerre használható
-Független XLR érzékenység beállítás
-Bővített egyéni képbeállítási lehetőségek, valamint Cine Gamma vezérlés
-A mechanikai formatervezés még robusztusabb és még egyszerűbb kezelést biztosít
-NTSC felvételi módok (60i / 24F / 30F) állnak rendelkezésre a külön vásárolható kiegészítéssel
-Stúdió csatlakozási lehetőségek (csak az XH G1S esetében)
-HD-SDI kimenet tömörítetlen Full HD (1920×1080) videóhoz, 4:2:2 szín mintavételezéssel és beépített audio csatlakozással
-Gen lock bemenet és Time code be/kimenet többkamerás stúdiófelvételhez.

A Canon a kényelmesebb és hatékonyabb használat érdekében újratervezte a HD 20x optikai zoom 4,5-90 mm (32,5-650 mm) L objektívet. Az objektív tartalmazza a Super Range Optical Image Stabilizer (OIS) képstabilizátort, mely a kézben tartott kamerával készített felvételeknél segít a megbízhatóan stabil kép elérésében. A fluorit objektív elemek és a kis szórású (UD) üveg garantálja a tiszta képet, és segít a kromatikus eltérések elkerülésében. Két semleges (ND) szűrő teszi lehetővé a legfényesebb környezetben is a rekesz teljes kinyitását. A többszörös bevonat szinte kizárja a szellemképet és a fényvisszaverődést. A három különálló gyűrűvel (a független fókusz, a zoom és az írisz-vezérlés egyszerre) az objektív könnyebben kezelhető és egyéni igények szerint alakítható: a fókusz korlát és az írisz korlát egyaránt bekapcsolható. Rendelkezésre áll négy, előre programozott fókusz sebesség, melyek a Focus Preset gombbal aktiválhatóak, valamint a további három előre programozott zoom sebességgel egyénileg beállíthatjuk a zoom billentyűt is.

Az új XH G1S és XH A1S készülékeken két XLR audio bemenet található. Az egyes csatornák XLR érzékenysége a külön kézi hangcsúcs korlátozók segítségével függetlenül vezérelhető. Az egyes csatornákon lehetőség nyílik az automatikus és kézi szintek önálló vezérlésére is. A mellékelt elülső sztereó mikrofon monó forrásként használható, amennyiben az egyik XLR csatornába rögzít.

A véletlenszerű működtetés elkerülésének érdekében megváltozott a külső gombok kezelése és elrendezése. További finomítások az új fogantyúszíj, a statív csavarmenet adapter, az új keresőkupak, valamint strapabíróbb csatlakozók (köztük 6-érintkezős Firewire csatlakozó). A más XL és XH sorozatú kamkorderekkel is megosztható SD/MMC memóriakártyákkal a felvételi beállítások egyszerűen megismételhetők, és egyéni programozások is tárolhatók. A kamerán belül a legfeljebb kilenc programozott beállítás mellett 4 GB-os, vagy nagyobb MMC és SDHC kártya is használható.

A teljeskörű rugalmasság érdekében az XH G1S további professzionális csatlakozási lehetőségeket kínál. A HD-SDI kimeneti csatlakozó tömörítetlen Full HD adatot továbbít 1.920×1.080 pixeles felbontással, 4:2:2 színtérrel. A hang és az időkód benne van az SDI jelben. Gen lock bemenet és Time code bemenet/kimenet lehetővé teszi, hogy többkamerás felvételkor az XH G1S más hordozható kamerákkal együtt is használható legyen fő, vagy mellék kameraként.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák