Connect with us

technokrata

Kétmagos PC – dupla teljesítménnyel

Smart home

Kétmagos PC – dupla teljesítménnyel

RT operációs rendszerben megduplázódik a kétmagos ipari PC-k teljesítménye.

A Siemens Industry Automation divíziója új funkciókkal bővítette a Siemens ipari PC-k robusztus valós idejű operációs rendszerét, az RMOS3-t. Ezek révén a kétmagos processzorral szerelt PC-k párhuzamosan és így dupla sebességgel tudják a feladatokat elvégezni. Két új szoftvercsomag támogatja a Profinet hálózati kommunikációt és a folyamat-adatokhoz való távoli hozzáférést.

Az RMOS3 V 3.50 verziója az új Symmetic Multicore Processing (SMP) üzemmódban dolgozik, és alkalmas beágyazott (embedded) automatizálási rendszerek mérési, vezérlési és szabályozási feladatainak végrehajtására. Ennek révén a kétmagos Simatic ipari PC-k képesek olyan összetett alkalmazásokra, amelyek párhuzamosan több folyamat-kernelen kerülnek végrehajtásra. Ez megduplázza a PC-teljesítményt. Ezáltal megtakaríthatók kiegészítő processzorok, amelyeket eddig például a vizualizációra használtak. A felhasználó ily módon nagyobb alkalmazási teljesítményhez jut, miközben költségei csökkennek.

Az új BSP-Simatic PC V2.1 szoftvercsomag – az RMOS3 operációs rendszerhez kapcsolódva – támogatja a Profinet IO útján történő izokron valós idejű kommunikációt, ami lehetővé teszi a felhasználói adatok jó teljesítményű, ciklikus és ütem-szinkron átvitelét. Emellett a csomag USB, Ethernet, Profibus DP és CAN meghajtókat is kínál, valamint olyan hardver-közeli funkciókat, mint a felügyelet (monitoring) és diagnosztika.

A másik szoftvercsomag, a RMOS3-Web V1.0 díjtalanul kapható, és lehetőséget nyit a felhasználó számára, hogy internet-böngészővel folyamat-adatokat töltsön le, információkhoz férjen hozzá, és így üzembe helyezési vagy karbantartási faladatok távolból is végrehajthasson.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle